Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ha velem és rólam beszélnek, elvörösödök. Mit tegyek ez ellen? fórum

Ha velem és rólam beszélnek, elvörösödök. Mit tegyek ez ellen? (tudásbázis kérdés)


14. Szilvita (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2012. júl. 9. 14:23
Nem tudom, hány éves vagy, én is ilyen voltam, és elmúlt:) Kis önbizalom, gyakorlás, és menni fog! Teremts olyan helyzeteket, amikor így kell beszélned, és el fog múlni, ha már gyakorlatban vagy:)
13. loch ness (válaszként erre: 10. - SzánI.)
2012. júl. 9. 14:22

Az nagyon jó! Ilyen emberek mellett fel lehet bátorodni. Tényleg az a jó tanács szerintem is (bocs, most nem látom, ki írta), hogy próbálj meg nem foglalkozni azzal, hogy elpirulsz, és akkor máris léptél egyet előre. Én úgy szoktam ezt kifejezni, hogy ne jöjj zavarba attól, hogy zavarba jöttél... Komolyan! Így szép lassan le lehet küzdeni a dolgot. Ha nem foglalkozol a zavaroddal, és akarattal túllépsz rajta, akkr nem kerít a hatalmába. És még egy: szerintem a mai világban kifejezetten üdítő tud lenni egy olyan ember, aki még el tud pirulni, zavarba tud jönni.

Sok sikert!

12. e8e3b19bd0 (válaszként erre: 11. - E8e3b19bd0)
2012. júl. 9. 14:14
Jaj...egy mosoly és...Meghaltam!:)))
2012. júl. 9. 14:14
Jaj én csak a titkos szerelmemnél vagyok így...Nagyon szar...Huh...:)))
10. SzánI. (válaszként erre: 6. - Loch ness)
2012. júl. 9. 14:10

Nincs bennük rosszindulat, hülyéskedünk, csipkelődünk, de senkit nem beszélünk ki a háta mögött, kitartanak egymás mellett.


És ez nem is tudásbeli probléma lehet, mertha épp arról kell mesélnem, hogy milyen volt a hétvége, hol nyaraltunk, akkor is vörösödök.

De főleg akkor, ha több ember előtt kell beszélnem.

9. Káen (válaszként erre: 6. - Loch ness)
2012. júl. 9. 14:08
Teljesen egyetértek loch ness-sel! Nyilván te tudod megítéli, hogy milyen szintű a probléma, de ezzel sokan küzdenek. Egyáltalán nem biztos, hogy ezen egy pszichológus tud/akar segíteni. (Tisztelet a kivételnek, de annyira leterheltek, hogy ilyennel nem is nagyon foglalkoznak!) Nekem is volt ilyen bajom, kiegészítve erős szívdobogással. Aztán úgy hozta az élet, hogy olyan munkám lett, ahol sokat kell beszélnem mások előtt. Egyszer csak azt vettem észre, hogy "tünetek" csökkennek. Mára pedig teljesen elmúltak.
2012. júl. 9. 14:06
Egyetértek: a rutin sokat számít. A másik az, hogy próbálj nem tudomást venni arról, hogy elpirulsz! Ne foglalkozz vele! Kit érdekel? :) (Amúgy én is ilyen voltam, tudom, milyen kellemetlen.)
7. loch ness (válaszként erre: 5. - 2fb18d5637)
2012. júl. 9. 13:58
Üdv a klubban :)
2012. júl. 9. 13:58

Én nem vagyok benne biztos, hogy ez pszichológiai probléma. Ma a jó fellépésű, önbizalommal rendelkező, laza emberek divatját éljük, és mindenki ilyen próbál lenni. De nem egy kaptafára vagyunk, van, aki alapból zavarban van, ha sokan figyelik, és nem szeret nyilvánosság előtt szerepelni. Attól még az ilyen is normális ember, nem feltétlenül kell annak pszichológushoz rohannia, aki nem eléggé nagyszájú.


De te látod a helyzetedet, egy normális pszichológus lehet, hogy tud neked segíteni. Mondjuk én is ilyen vagyok, de már nagyrészt legyőztem. Valamennyire túl kell lépni rajta, ha gyakorlod, szerintem előbb-utóbb elmúlik.


A kollégáid egyébként rendesek veled, vagy rosszindulatúak? Mert ha az utóbbi, akkor nem csodálom, ha felerősítik az amúgy is meglévő zavarodat.

2012. júl. 9. 13:54
Szociális szorongás. Én is ilyen vagyok egy kis reszketéssel megspékelve:)
2012. júl. 9. 13:51

Minden embernek van valami problémája. Ha nagyon zavar és nem tudsz magadon segíteni, érdemes felkeresned egy pszichológust mert nagyon helyre tudja rakni az embert. Sok mindent ki tud deríteni magaddal kapcsolatban. Mindennek oka van és ez is adódik valamiből. Ez nem gyakorlás kérdése. Ennek van valami háttere amit nem is gondolnál.


Hozzátenném, hogy pszichológushoz nem hülyék járnak hanem olyan emberek akik valahol elakadtak az életben, valamit nem tudnak megoldani, valamivel nincsenek kibékülve magukkal szemben. Én bátran ajánlom mert tényleg nagyon sokat tudnak segíteni. Sajnos sokan félreértelmezik az ő szaktudásukat pedig mindenki mehetne néha-néha mert problémája mindenkinek van!

2012. júl. 9. 13:47
Valószínűleg izgulsz a nyilvános szerepléskor. Nem vagy elég biztos magadban, a tudásodban. Sajnos nem rendelkezik mindenki azzal a tudással, hogy ilyen helyzetekben laza tud lenni. Én sem! Ennek - szerintem - egyetlen ellenszere van a gyakorlat és a rutin. Ha sűrűn kerülsz ilyen helyzetbe akkor megszokod előbb utóbb. Ha nem spontán megszólalásról van szó, hanem előadni kell embereknek...azt meg gyakorolni kell!
2012. júl. 9. 13:37

Mostanában már kezd nagyon zavaró lenni, ha velem beszélnek, elönti az arcomat a forróság, és teljesen bepirulok.


De inkább csak olyankor, amikor éppen magamról beszélnék, és többen néznek, várják mit mondok. Amikor kettesben beszélgetek valakivel, nem zavar.


Ez mitől lehet?

2012. júl. 9. 13:32
Ha velem és rólam beszélnek, elvörösödök. Mit tegyek ez ellen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook