Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ha valakinek van valami elmezavara, betegsége és nem kezelték, nem foglalkoztak vele, akkor felnőtt korban lehet kezdeni vele valamit? fórum

Ha valakinek van valami elmezavara, betegsége és nem kezelték, nem foglalkoztak vele, akkor felnőtt korban lehet kezdeni vele valamit? (tudásbázis kérdés)


16. 2a69f78972 (válaszként erre: 15. - Spinneli)
2012. febr. 20. 12:14
IGAZAD VAN!!!
15. spinneli (válaszként erre: 10. - F1fee9d062)
2012. febr. 20. 11:54

A pszichiátriai betegségek többnyire nem gógyíthatóak, hanem gyógyszerrel kezelhetőek.


Egy paranoid betegnél például nem mindegy, hogy szed-e gyógyszert, vagy sem, mégha függ is tőle.

14. virag32 (válaszként erre: 1. - Eperfej)
2012. febr. 20. 00:54
Ez amúgy pl. borderline személyiségzavarra is utalhat.
13. virag32 (válaszként erre: 12. - Fe3d58d788)
2012. febr. 20. 00:52

Pontosan.

Egy pszichiátriai betegséget nem lehet gyógynövényekkel meggyógyítani.

Nagyon fontos a pontos diagnózis felállítása, enélkül egyáltalán nem érdemes filozofálni,hogy mi az illető baja, mert enélkül kezelni se lehet.

Ez egy általános sztereotípia,hogy akit gyógyszeresen kezelnek, az mind leszedálva fekszik csorgó nyállal egy ágyon. Ha a diagnózisa pl. skizofrénia, vagy bipoláris depresszió, akkor óhatatlan és szükséges a helyes gyógyszeres kezelés, az ő érdekében, és persze a környezetében. Először pszichiáter, aztán diagnózis, és utána lehet bármi felől dönteni.

12. fe3d58d788 (válaszként erre: 10. - F1fee9d062)
2012. febr. 20. 00:35
Szerintem ezt egy szakembernek kell eldönteni. Bizony nagyon sok esetben szükség van a gyógyszerre, még akkor is ha kicsit tompább lesz, mert különben ön- és közveszélyessé válhat. Kell egy szakértői vélemény. Az ő döntése után is lehet kérni, hogy ne nyomják el teljesen az agyát, olyan gyógyszert írjanak neki. Van egy pár ismerősöm (távoli és közeli is), tudom mit beszélek. Ez nem játék. Lehet, hogy egy múlandó, egyszeri kezelést igénylő dologról van szó. Lehet, hogy örök életére gyógyszert kell szednie, hogy "normálisan" viselkedjen. És az is lehet, hogy a rossz gyerekkori élményei miatt van, és elég lesz neki egy pár alkalom egy pszichológusnál.
11. Enissa
2012. febr. 20. 00:25

Én láttam, sőt ismerem is. Gyógyszerek nélkül talán megölte volna az unokáját. Nem tompult aggyal alszik egész nap, nem csorog a nyála. Nála is csak úgy kezdődött, hogy úgy érezte valami nem gömbölyű.

Gyógyszerrel stabil az állapota, amikor azt hitte rendbe jött és nem vette be, újból jöttek a hülye gondolatai. Nem vagyok semmiben gyógyszer párti, de bizony néha muszáj. Mérlegelni kell mi a kevésbé rossz.

2012. febr. 20. 00:11
Èn paff vagyok! Gondoljàtok mèg egy gyógyszerfüggősèg hiànyzik neki? Làttatok màr pszichiàtriai kezeltet?! Na ès gyógyultat?
2012. febr. 19. 23:24

Első körben pszichiáter, mert a diagnózis a legfontosabb, anélkül csak kóklerkedni lehet a természetes és ezoterikus hókuszpókuszokkal.

Ha ő felállította a pontos diagnózist, utána lehet elkezdeni gondolkodni a lehetséges terápiákon és gyógyszeres kezeléseken.

Hiszek a természetes gyógymódok erejében, de rengeteg pszichiátriai betegségen nem lehet mással segíteni, csak pontosan adagolt gyógyszerekkel és kognitív (vagy egyéb) viselkedés-vagy pszichoterápiával.

8. spinneli (válaszként erre: 6. - Eperfej)
2012. febr. 19. 23:16

Ez attól függ, hogy milyen típusú baja van, ha valami komolyabb, akkor nem nyugtatót fog rá kapni, amitől kába lesz.,

A pszichiátriai betegek azért kapnak gyógyszereket, hogy megfelelően funkcionáljanak, mind maguk, mind pedig a környezetük számára.


Lehet, hogy a barátodnak egyébként semmilyen pszicho baja nincsen, vagy legalábbis nem olyan amire gyógyszer kellene, ezt a pszichiátrián tudják egyértelműen megállapítani.

Pszichológus is fel tudja mérni valószínűleg, ha bizonytalan lesz a diagnózisába úgyis tovább fogja küldeni.

2012. febr. 19. 23:11

Semmiképp nem a természetgyógyásszal kezdeném, mert már így is sok időt elvesztegetett.

A háziorvos szerintem ideggyógyászhoz küldi.

6. Eperfej (válaszként erre: 5. - Spinneli)
2012. febr. 19. 23:04

Gyógyszeres kezelésnek én sem látom nagy hasznát, mert csak kába lesz tőle az, aki szedi. Attól is függ, hogy milyen gyógyszer, de a többségéről ez a véleményem.

Pszichológus is jó vagy csak a pszichiáter?

5. spinneli (válaszként erre: 4. - 4327a8e017)
2012. febr. 19. 22:58

Ha valóban komoly pszichiátriai betegségről van szó,sürgősen gyógyszerrel kell kezelni, ha nem, akkor nyugodtan elmehet természetgyógyászhoz....

Én pont ennek a veszélye miatt inkább előbbit raknám első helyre, de ez csak az személyes véleményem.

2012. febr. 19. 22:56
Én inkább egy természetgyógyásszal kezdeném, utána pszichológus, majd pszichiáter. A pszichiátereket a gyógyszeres kezelések miatt raknám utolsó helyre.
3. Eperfej (válaszként erre: 2. - Spinneli)
2012. febr. 19. 22:56
Rendben, köszönöm.
2012. febr. 19. 22:55
Első körben egy pszichiátert javaslok.
2012. febr. 19. 22:53
Gyerekkorában azt mondták, hogy visszamaradott lesz a többi gyerektől (talán a kisgyerekkori sok kórház is benne van ebben), de tanulásban nem voltak problémái. Otthon sok veszekedést, balhét élt át, később az iskolában csúfolták, mert testi rendellenességgel született. Gondolkodása más, mint az átlagnak és a viselkedése is. Idegbajos, utál mindent és mindenkit, undorodik mindentől. 28 éves és ilyen. Nem is tudom elmagyarázni, hogy miért nem is "normális". A gondolatai nagyon másak. Milyen orvoshoz mehetne, hogy megállapítsák a bajt és gyógyítsák? Nem sima depresszióról van szó, itt más is van. Tudja, hogy valami nem jó, erre szeretne rájönni, hogy mi az. Hol keressen orvost? Milyet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook