Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek! (beszélgetés)
Én sem sütök kacsát, mert azt az ízt, azt a minőséget, amit gyerekkoromban ettem, nem tudnám felülmúlni. Anyukám 3 hétig hízlalta a kacsákat. Ő a hájat kisütötte, abban sütötte a jó kövér májat, az apróbb részekből leves lett, a többit darabolva sütötte a saját zsírjában. Nem tudom, mitől, de mindig ropogós és mégis puha volt.
Én legutóbb karácsonyra vettem készen grill kacsát. Egy hentes üzletben sütötték. Az finom volt, de az ára is!!!
Kedves Katus!
Elárulnád, hogyan csinálod a székelykáposztát? Jó, tudom, van a neten többféle recept, meg én is csináltam már valamikor az ősidőkben, de mivel egyáltalán nem szeretem a savanyú káposztával készült ételeket, a család se nagyon kedvelte régebben, nem is nagyon főztem. Most azért újra megpróbálkoznék vele, de valami olyan recept kellene, ami talán megkedveltetné velem. Egyébként sok savanyú káposztát veszek a vecsésiektől, de csak nyersen fogyasztom.
Nálunk tavasz van.
A sarki háznál virágzik a hóvirág.
Ma +10-fok volt.
Ha lefaragod a csontról, és serpenyős zöldséges egytál ételbe a legvégén beleforgatod.
De én csináltam úgy is, hogy nyersen faragtam le a csontról, és fokhagymás tejfölös ragunak készítettem el. A csontból egy kis gyenge leves zöldséggel, csigával lett.
A csontos részből (hát-far-szárny-nyaka) rizses húsnak jajj!de finom!! Van még a fagyóban, mert szétadagoltam úgy, hogy egy főzés = 2 ebéd.
Szevasztok! Hát nem mostanában volt, hogy ilyen sokáig tartott kipihenni az ebéd fáradalmait. :))
Olvasom, hogy finom székelykáposztát terveztek, ill. ebédeltetek. Én leginkább húsos káposztát főztem eddig. Most nem tudom mitévő legyek. A héten azt olvastam a net-en, hogy a káposztafélék gátolják a pajzsmirigy működését, és nem igazán tanácsos fogyasztani. És most gondban vagyok, mert a hordós káposztát, kelkáposztát, fehér káposztát, mind imádom.
Kacsát mi otthon ritkán sütöttünk. Októberben lehetett kapni itt a csirke boltban akciósan, vettem, de a kövér részt bőrrel együtt leszedtem róla. Külön kisütöttem töpörtőnek (isteni fonom volt!) és ami zsír kisült belőle, néhány reggel-este zsíroskenyér vacsora... adtam a fogyónak! :))
Sziasztok, szép napot!
Nekem most van reggel. :) Éjszakás voltam és megyek ma is.
Most épp kacsát sütök, pár napra meglesz a kajám ismét. :)
Jó étvágyat neked is!
Én is mindjárt készen vagyok, aztán ebédelünk. Finom lett a rántott nyakas, egy kicsit szaftos, nem olyan száraz, mint a karaj vagy a comb. Maradt még 2 szelet azt meg megsütöm hétfőn és készítek mellé krumpli főzeléket.
....én kész vagyok a konyhában a kajával, hamarosan eszem is.
Jó étvágyat nektek is.
Még sohasem hallottam a tarját így hívni, de valahol jogos.
Arra gondoltam, hogy esetleg valamelyik baromfi nyakából valami ritkaság.
Én is felraktam a rizses húshoz a húst+zöldségeket főni, a bulgur is dolgozik már. Most csak bekukk. megyek vissza.
Pogácsa tészta már a hűtőben pihen, a hús lesózva, krumpli fő.
Cika, a nyakas az a sült tarja ugye?
A sült nyakas, az mi? Még sohasem hallottam.
Van a "krumpli-saláta II" recept, nem tudom ismered-e?
Hajában főtt krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk. A szálára vágott dinsztelt hagymába beleforgatjuk (só, bors), majd egy kis cukrot rákaramelizálunk és citromlével meglocsolva, melegen tálaljuk.
Majd írd meg, hogy végül mit készítettél. Most én is kimegyek a konyhába, fel kell tenni a csirkét, ha délben ebédelni szeretnék. ?))
Igen, köszönöm a körülményekhez képest jól van.
A krumpli főzeléket a jövő hétre terveztem sült nyakassal.
Jó reggelt lányok
Én is itt vagyok,csak meg fogva tart az ágy.
De mindjárt összekaparom magam,
Iszom egy kávét, és jobb lesz
További ajánlott fórumok:
- Nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!
- Várom beszélgetni azokat akik legmélyebb gondolataikat nem merik elmondani senkinek mégis elmondják mindenkinek!
- Nem mondhatom el senkinek elmondom hát mindenkinek :((
- Ha titkod van amit, Nem mondhatsz el senkinek, , mondd el hat mindenkinek!
- Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!
- “Nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek"!