Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ha nem értek csak az "emberekhez", mint ápoló sosem leszek anyagilag stabil? fórum

Ha nem értek csak az "emberekhez", mint ápoló sosem leszek anyagilag stabil? (beszélgetős fórum)


1 2 3
83. forrest2010 (válaszként erre: 3. - AP34)
ápr. 28. 07:51

....sógornőm éveken át csinálta azt a házi ápolást Németországban , amit valóban jól + is fizettek , hivatalosan jutott ki , már nyd-asként h 1 kicsi tartalékra szert tehessen , mert még jól is bírta magát akkor :) de volt olyan hely , amit 1 hét után nem bírt tovább ! mert az öreglány agyonszekálta , carba se nézte

a magyart ! cig.nynak titulálta :( :( ....ő mesélte akkoriba h az állambácsi fizette az ápolást az idős emberke részére , annak nem került 1 vasába se ! de mivel elég cudar természetű valaki volt , hát sűrűn adogatták egymásnak a kilincset az ápolók :( 1 sem bírta vele sokáig , a lánya + köszönte szépen , de inkább fizetett volna még pluszba is ......:( :(

ápr. 28. 07:33
...na bakker !!! tele velem az egész / hegy/oldal :D :D
81. forrest2010 (válaszként erre: 39. - Guruljka)
ápr. 28. 07:32
...mi sem jártunk semerre gyerekként , Anyum sokszor albérletbe lakott Pesten / mert előfordult télen h 1 olyan nap után , mikor hullafáradtan még gyalog is kellett a domboldalon felmászni ide a faluba , mert a busz nem közlekedett , hát nem csodálom h elmenekült innen :( elég ilyen alkalom telente 1x 2x ! ahhoz h az embernek a kedvét szegje ! itt lakni :( rengeteget dolgozott főleg karácsony és húsvét előtt / ezt később én is megtapasztalhattam , milyen is péknek lenni ? főleg abban a 2 időszakban :( mikor kiköltöztünk 76-ba én is eljöttem onnan , akármennyire is szerettem azt a munkát :)
80. forrest2010 (válaszként erre: 40. - Guruljka)
ápr. 28. 07:23
....hát nemtom :( a 2 kereset se mindenhol jelentett 2x-es lendületet :( mikor Anyum másodszor is férjhez ment , elkövette azt a marhaságot , h 1 elvált 2 gyerekes pasihoz , aki , amit hazahozott volna fizut azt szépen meg is itta :( :( aztán a lányai is jöttek rendszeresen 1 kis pluszért ! mert az akkori 800 ft a 2 gyerekre kevés volt ! az ancijuknak / nekem Apám 2 havonta 360 ft-al járult hozzá a nevelésemhez :( / Anyum nem keresett keveset , de dolgozott is rengeteget , mint a pékek általában nem 8 órai fizikai munkával :( aztán a lányok anyuja addig csereberélte a lakását míg ott maradt 1 szoba-konyhába , mire a gyerekei felnőttek :( nem voltak azok az idők se Hawaii , de fokozatosan csak kimásztunk belőle :) kitartással , szorgalommal az ember azért juthatott a gödörnél feljebb kicsivel :)
79. forrest2010 (válaszként erre: 72. - Channa*)
ápr. 28. 04:53
...mi is megvettük a tanácsi lakást , de az se olyan valami volt , mint sok , Anyumék kaptak rá lehetőséget , h 1 felszámolt kis pékségből lakást alakíthassanak ki maguknak :) igaz , h kellett hozzá OTP is , de saját erő is :) 66-ba költözhettünk be oda :)
78. forrest2010 (válaszként erre: 72. - Channa*)
ápr. 28. 04:50

...Kedves Channa :) 80-ba költöztünk a falu szélére és 1 év múlva jött a bünti , mert nem volt még bepucolva a házikónk :( 80-ba már + kellett volna csináltatnunk , de valahogy nem maradt rá / kolléganőm férje mondta is akkoriba h egyáltalán nem úgy néz ki a házunk , mint amire ráköltöttek 200 ezer ft-ot ! lehet :( 1 db-ig írtam csak a kiadásokat....83-ba lettünk csak bevakolva :) az akkor 30 ezer ft volt :)


... a férjem szeretett volna 1 színes Tv-t , rakosgatta is rá a pénzt / valamire mindig gyűjtögettünk :) / 83 karácsonyára + is vette 26 ezer ? ft volt és én cefetül nem örültem neki , mert pocsékabbnál pocsékabb színű színeseket láttam addig :( 1-2 helyen , de ezt a raktárból kaptuk meg , anélkül h be lehetett volna fogni rajta az adást , nagyon szerencsések voltunk , mert olyan csodálatos színei voltak , az Orion gyártmánya volt , Mór volt a fantázianeve és bár 1x becart rajta a hang , de 20on valahány évig gyönyörködhettünk benne :)

77. forrest2010 (válaszként erre: 71. - Guruljka)
ápr. 28. 04:33
...én hajdanán a pályaválasztásomat is elszúrtam , ma sincsen több a 8 osztálynál / nem vagyok rá büszke , h olyan ostoba voltam :( / ... a gyerekeimet is túl fiatalon szültem , 18 és 20 évesen , de legalább attól , akit szerettem , nem úgy , mint Anyum ! csoda h eltudott viselni ! nem szerette Apámat ! de mentsük ami menthető alapon hálistennek ! Anyum mindig segített és volt jó munkahelyem is , felneveltem volna a gyerekeimet az apjuk nélkül is / bármennyire is az a vélemény , h 1 gyereknek apára is szüksége van ! hát nem mindegy a gyereknek se h milyenre :( :( / de ami kicsi ma megvan , meglenne az apjuk nélkül is , mert ha egymást nem is , de engem mindketten szerettek és hozzásegítettek volna ahhoz h fedél legyen a fejünk fölé , meg rajtam kívül nem is volt gyerekük :( :)
76. AppIe (válaszként erre: 75. - Guruljka)
ápr. 28. 02:24

A legyen normalis cipom, es barmikor ehessek ennivalot koszonoviszonyban sincs azzal, hogy barhol barmikor ehessek, es barmikor vegyek cipot.

Oke, oke, mondta a cipo- es gasztrobuz...

De azert az baromora atlag felelett van, amit leir.

75. Guruljka (válaszként erre: 74. - Semleges)
ápr. 28. 02:16

Nem is azt mondta, hogy köznapi csóró akar lenni!

Mértéknek azért nem rossz, ha levisszük arra a szintre, hogy bármikor vehessek ennivalót, és lehessen normális cipőm, illetve hogy legyen akkora anyagi mozgásszabadságom, hogy - nem Onassis-mértékben, de mégis - vásárolhassak ötletszerűen.

74. semleges (válaszként erre: 42. - Guruljka)
ápr. 28. 01:43
Nem érdekli. Hát ezek szerint de. Nagyon is. Osztályon felüli étterem, akármikor, akárhol egy cipő. Ezek sem két forintos dolgok.
73. Guruljka (válaszként erre: 72. - Channa*)
ápr. 27. 23:47

Van még néhány önkormányzati, "szociális" lakás, de nagyon kevés, és nem tudom, mi a kiutalás rendje.

A lányomék három gyerekkel kaptak önkormányzati lakást, rendkívüli kiutalással, 2002-2003-ban, pontosan nem tudom. Ötükre egy nagy szobát, apró mellékhelyiségekkel, de jó volt az akkor. Más kérdés, hogy a lakbért kivédhetetlenül emelték időnként, és a szerződést is időnként meg kellett újítaniuk.

72. Channa* (válaszként erre: 30. - Pelapela)
ápr. 27. 23:00

Én nem mártírkodok. Nincs miért.

Mi annak ellenére nyaraltunk, hogy nem kaptunk vállalati beutalót, mert a szüleim megtehették amellett, hogy 3 gyerekük volt.


Én általában jól keresek és a férjem sem keresett túl rosszul, amikor összeházasodtunk, volt szülői segítségünk is, így mi 1 év házasság után tudtunk lakást venni.


Az arányokról csak annyit, hogy az esküvőnk 8 havi fizetésbe került. Ennyiből most is simán lehet egy esküvőt csinálni, azaz 8 havi fizetésből. és csak 150 ezret számolok 1 havinak.

Az első lakásunk ára 140 havi fizetésemnek felelt meg. Most is lehet 140 havi fizetésből venni egy lakást, ráadásul nagyobbat, mint a mi első lakásunk volt.

Egy levis farmer 980 Ft-ba került a 80-as években, ami kb. a 20%-a volt az én fizetésemnek, most ha ugyan ezt az arányt nézzük, akkor elég 150 ezret keresni ahhoz, hogy a fizetés 20%-a legyen, de itt a hoxán úgy tudom, hogy a legtöbben ennél sokkal többet keresnek.

30 évvel ezelőtt már lakásigénylés sem létezett, nemhogy tanácsi lakás. Tanácsi lakásokat a 70-es években kaptak az emberek. Az én szüleim 75-ben, amiért a szüleim 11 ezret fizettek annak ellenére, hogy nagycsaládosak voltak. Nem okozott gondot kifizetniük, mert az apukám nagyon jól keresett, de a legtöbb embernek ez közel fél éves keresetének felelt meg. Akkor még a kenyér és a tej is 3,60 volt, a főző kolbász meg 2,8.

És igen, valóban olcsón meg lehetett vásárolni a régi tanácsi lakásokat, bár szerintem akkor is sokan azt mondták, hogy drága, hiszen az a 300 eFt, akkor kb.60 havi fizetés volt.

Ugye tudod, hogy ezeknek a lakásoknak a megvásárlása nem volt olyan nagy buli, mint hitték a benne lakók, hiszen a nyakukba szakadt egy csomó minden, főleg a 100 éves régi házakban lakók jártak rosszul, mert bár olcsón megvették, de utána mindent csinálhattak meg, mert a Tanács nem igen költött előtte az épületekre, de az új tulajdonosoknak meg kellet csináltatni a kéményeket, a tetőt, a gázt korszerűsíteni kellett és még sorolhatnám a függőfolyosók alátámasztatását, stb.

Ja, abban az időben, azaz 30 évvel ezelőtt egy 53 cm-es színes TV 50 ezer Ft-ba került, azaz kb. 10 havi fizetésbe, most egy haviből egy elég jó TV-t is meg lehet venni.

És még sorolhatnám...

ápr. 27. 19:13

Szóval visszatérve a pályaválasztáshoz:

A magam hibáiból és rossz döntéseiből okulva, még fiatalon tanulnék ezerrel, és ami csak elém kerül.

A másik, hogy fiatalon sem rossz gyereket szülni, de csak, ha az embernek erős a családi háttere.

70. Guruljka (válaszként erre: 69. - Mezei Virág)
ápr. 27. 19:11

A húgom képes azt állítani, hogy ha a családjával együtt jönnek haza látogatóba, akkor ott fognak lakni.


Eddig még mindig pesti lakást béreltek arra az időre. Mindannyian együtt nagyon ritkán jöttek eddig.

69. Mezei Virág (válaszként erre: 68. - Guruljka)
ápr. 27. 18:14

:(

Akkor ez nagyon csúnya, és önző dolog egy testvértől.

Én galád vagyok, és nem tartanám rendben, mert nem érdemli meg! :(


Költözz át! ;)

68. Guruljka (válaszként erre: 67. - Mezei Virág)
ápr. 27. 18:12

A ház itt van, pár száz méterre.

Nekem "szabad" rendben tartani, mert "ennyit igazán megtehetek".

67. Mezei Virág (válaszként erre: 66. - Guruljka)
ápr. 27. 18:06

Óóóóó, hát akkor akár el is felejtheted!

Mármint a ház sem itthon van amúgy?

A mi távolabbi családunkban is van ilyen eset, csak ott több tulajdonos van, aki nem ismeri a jogait.

Még mi is kerülhetünk ilyen helyzetbe, de nem szeretnénk. :((

66. Guruljka (válaszként erre: 63. - Guruljka)
ápr. 27. 18:02

Virág, kettőnké, örököltük. De ő is résztulajdonos, egyikünk sem adhatja el a másik nélkül. Kifizetni nem tud belőle.

Ez a húgom Amerikában él a férjével és két gyerekével.

65. Mezei Virág (válaszként erre: 62. - Guruljka)
ápr. 27. 17:57
Németországban él?
64. Mezei Virág (válaszként erre: 63. - Guruljka)
ápr. 27. 17:55
Miért, nem kettőtöké? Nem örököltétek?
63. Guruljka (válaszként erre: 61. - Mezei Virág)
ápr. 27. 17:53
Szerintem ha valaki a tulajdonát nem akarja eladni, akkor nem lehet rákényszeríteni, hogy megtegye.
62. Guruljka (válaszként erre: 61. - Mezei Virág)
ápr. 27. 17:50

Nem akarok én ezen vitát.

A húgom még az értéket is vitatja ráadásul. Már a másik húgom, aki itthon él, ő látja az én házam állapotát is, már ő sem érti a helyzetet.

61. Mezei Virág (válaszként erre: 45. - Guruljka)
ápr. 27. 17:46

Már nem azért, de rá lehetne kényszeríteni, vagy arra, hogy fizesse ki a részedet.

Miért hagyod kisemmizni magad? Ezt nem is tehetné meg... Ha testvér, akkor sem.

60. Bözsi néni (válaszként erre: 57. - Bözsi néni)
ápr. 27. 17:42
más=már (már meglévő gyerekek)
59. forrest2010 (válaszként erre: 53. - Guruljka)
ápr. 27. 17:40
..hát nemtom ! ilyesmibe is felesleges 1 szülőnek beleártania magát , az én Anyumat hozzákényszerítették hajdanán Apámhoz :( nem is tartott semeddig a házasságuk :(
58. forrest2010 (válaszként erre: 55. - Guruljka)
ápr. 27. 17:37

...még ez is 1 mázli , h legalább azt + lehet oldani , sógorom egyik gyereke 100 ezer ft büntit fizetett ki mert a telek elhanyagolt , mivel nem lakik ott senki , mert leégett a ház , ami rajta volt :( eladni se tudják , a kutyának se kell , nemhogy felajánlanák az önkormányzatnak :(


...hát nem irigyellek :(

57. Bözsi néni (válaszként erre: 30. - Pelapela)
ápr. 27. 17:34

Dehogynem volt aránytalanság, akkor is ugyanilyen volt! Annyiban volt másabb, hogy stabilabb volt a munkaügyi helyzet. "Tanácsi" bérlakást sem kapott mindenki, ahhoz is nehéz volt hozzájutni, kellett hozzá vagy ismeretség, vagy kenőpénz, vagy más meglévő gyerekek, mert egyébként esélyed sem volt.


Akkor sem volt könnyebb, ha nem kapott az ember otthonról segítséget, ill. nem volt megfelelő összeköttetése.

56. Guruljka (válaszként erre: 55. - Guruljka)
ápr. 27. 17:31

A húgom meg kifizetne belőle, de nem tud jelenleg.

Patthelyzet, pedig a mi házunkra már sürgősen költeni kellene legalább 2-3 százezret.

55. Guruljka (válaszként erre: 52. - Forrest2010)
ápr. 27. 17:30

Nem, de nem is akarnék testvéri háborúságot, illetve féltestvérit sem. Ez a húgom is sokat segít egyébként, úgyhogy emiatt sem.

Viszont tény, hogy nem hiányzik, hogy arra a házra is nekünk kell felügyelni.

A fiam szerencsére meg tudja tenni, hogy stikában beviszi az önkormányzati munkaeszközt és levágja ott is a gazt, mert kicsi a telek.

54. forrest2010 (válaszként erre: 51. - Guruljka)
ápr. 27. 17:28
...nem is kell mindent idegenek orrára kötni , de rágódni is tök fölösleges olyanon rágódni , amin az ember nem tud változtatni :(
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook