Ha már nem kell dolgoznod, mit fogsz csinálni? (beszélgetés)
Nem filozofáltam a munkán, mikor nyugdíjas lettem.
Tavasz közepe volt, tele voltam tervekkel, célokkal, kirándulásokkal.
És hurrá, jött a nyár, a laza strandos, nomád élet a barátnőmmel!
Nemcsak elképzeltem a munka nélküli életet, de meg is valósítottam, akkor éltem igazán!
Aztán jöttek az unokák, és másként alakult az életem.
Nagyon szeretem ezt az életet is, és hálát adok a sorsnak, hogy megérhettem.
Munkával telnek most is a mindennapjaim, ez másfajta munka.
Örömmel csinálom, mert hasznosnak érzem magam.
Már nem kell dolgoznom, nem az életkorom miatt.
De teszem, amihez kedvem van továbbra is, hálistennek csak azt dolgoztam világéletemben és annyit, amennyi jól esett, ahol jól esett és ami jól esik.
Szerintem ezekre munka mellett is van lehetőségünk.
Olvasok, játszok, nézek filmeket, szoktunk utazgatni és kreatívkodni is, és még sok mindent csinálok így meló mellett is.
1 éve elmentem a nők 40-el. Tovább dolgozom mert nagyon szépen megkértek, hogy maradjak és nagyon szépen meg is fizetnek. Járulékokat nem fizetnek a nyugdíj mellett dolgozók csak a 15%-os adót. Igy közel 40%-al több lett a fizetésem. Bevallom a pénz miatt dolgozom tovább. De ha úgy érzem, hogy elég vagy fáradok, vagy olyan
helyzet adódik lelépek. Én már letettem a magamét az asztalra. Iszonyatosan nagy szabadságot ad az is, hogy bármikor abbahagyhatom. Nem fogok unatkozni. Két unokám, férjem, anyám, családom, nyaralónk, barátaink, stb. Még egy kicsit tervezek maradni, de azért szeretném élvezni a gondtalan nyugdíjas éveket is. Nem tudni kinek mennyit szán a jó Isten, ne a munkahelyünkről vigyen el a mentő.
Macskáimmal foglalkoznék, rejtVényt fejtenék, filmEket néznék, olvasnék, utaznék, fiam kedvenceit Főzném..
MegSzakad a szivem, hogy a jelen életem egészen másról szól .....
Lehet hogy kicsit dolgoznék is,mert a vállalkozói nyugdij várhatóan nem lesz egy óriási összeg
Én e hó végén leszek nyugdíjas, de már 2. hónapja nem dolgozom. Tetszik, hogy nem kell mindent időre csinálnom, de azért kialakítottam a napirendemet, ami persze képlékeny. Több időt tudok tölteni a szüleimmel, rendszeresen kerékpározok, olvasok, ami az egész napos monitor nézés után már nem esett jól. Viszont még szükségem van agyi munkára, így jövő hónaptól rész időben dolgozni fogok, nem a volt munkahelyen, persze a
pénz sem mellékes.
Igen, a rendszer fontos. Nem lenne szabad, hogy a pénzről szóljon, bár ismervén a magyar nyugdíjviszonyokat, mégis.
Ha meg otthon maradunk, ne essen szét a nap. Azt látom ismerősöknél, hogy reggel nem kelnek fel, 11-kor reggeli, délután valami tapogatás, és "nem volt időm" indokkal évek szállnak el. Fix, hogy szabok munkaidőt itthonra is. Órát felhúzva 😁
Végre sokkal jobban élvezem az életet. 5-éves koromban kezdtem el dolgozni, volt 4-év az életemben, amikor egyetlen szabad napon nem volt. Általában 12-órát dolgoztam naponta.
A magyarázatot most kihagyom, mert éjjel 1-óra van.
Én jövőre fogok nyugdíjba menni, elvileg decemberben, de tovább fogok dolgozni. Terveim szerint, amíg van agyam és alkalmaznak a bankok. A jelenlegi munkahelyemen, szeretnék is, ha maradnék.
Máshol, nem tudom, hogy dolgoznék e, ha megszűnne. Megfigyeléseim szerint a nyugdíjas nőknek a takarításon kívül, nem igen van más munkalehetőség, azt is az aktív dolgozók bérének a feléért. Ilyet, nem vállalnék.
Igen, szerintem is unalmas lenne munka nélkül. A háztartásvezetése kevés.
További ajánlott fórumok:
- Mit fogsz csinálni/csináltál a hétvégén?
- Mp 3-at mire kell konvertálni, hogy zenei cd-ét tudjak csinálni, amit normál cd lejátszón is le lehet játszani?
- Mennyi felülést kell csinálni ahhoz, hogy sok édesség mellett is csökkenjen a has?
- Mit csinálsz/fogsz csinálni ma?
- Mivel foglalkoznál, ha nem a pénzért kellene dolgoznod?
- Ha gyárban kellene dolgoznod, mit bírnál ki?