Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ha már nem kell dolgoznod, mit fogsz csinálni? fórum

Ha már nem kell dolgoznod, mit fogsz csinálni? (beszélgetés)

okt. 16. 16:54
Az még nagyon-nagyon messze van…
okt. 16. 13:08

Nem filozofáltam a munkán, mikor nyugdíjas lettem.

Tavasz közepe volt, tele voltam tervekkel, célokkal, kirándulásokkal.

És hurrá, jött a nyár, a laza strandos, nomád élet a barátnőmmel!

Nemcsak elképzeltem a munka nélküli életet, de meg is valósítottam, akkor éltem igazán!

Aztán jöttek az unokák, és másként alakult az életem.

Nagyon szeretem ezt az életet is, és hálát adok a sorsnak, hogy megérhettem.

Munkával telnek most is a mindennapjaim, ez másfajta munka.

Örömmel csinálom, mert hasznosnak érzem magam.

okt. 16. 11:59

Már nem kell dolgoznom, nem az életkorom miatt.

De teszem, amihez kedvem van továbbra is, hálistennek csak azt dolgoztam világéletemben és annyit, amennyi jól esett, ahol jól esett és ami jól esik.

25. Kacsahercegno (válaszként erre: 22. - Channa*)
okt. 16. 11:29
Szuper, ügyes vagy, nem is azt írtam, hogy ezeket munka mellett lehetetlen beilleszteni, szerintem mindannyian nézünk filmeket meg eljárunk helyekre. :-)
okt. 16. 11:12
Amit akarok
okt. 15. 19:52
Ha már nem fogok dolgozni (mert azért minden munkahelyen ott a lehetőség, hogy egyszer megköszönik a munkánkat), akkor több időt töltök majd a kutyákkal. Csak kutyákat fogok tartani. Jönnek majd a barátnők, barátok, akiknek finom ételeket főzök. Minden napra találok majd ki valami ünnepelnivalót.:) Egy bulihely lesz a ház. Csináltatok egy padot az utcára, ahol letelepedhetnek az arra járók, hogy váltsunk néhány szót.
22. Channa* (válaszként erre: 14. - Kacsahercegno)
okt. 15. 18:24

Szerintem ezekre munka mellett is van lehetőségünk.

Olvasok, játszok, nézek filmeket, szoktunk utazgatni és kreatívkodni is, és még sok mindent csinálok így meló mellett is.

okt. 15. 14:49

1 éve elmentem a nők 40-el. Tovább dolgozom mert nagyon szépen megkértek, hogy maradjak és nagyon szépen meg is fizetnek. Járulékokat nem fizetnek a nyugdíj mellett dolgozók csak a 15%-os adót. Igy közel 40%-al több lett a fizetésem. Bevallom a pénz miatt dolgozom tovább. De ha úgy érzem, hogy elég vagy fáradok, vagy olyan

helyzet adódik lelépek. Én már letettem a magamét az asztalra. Iszonyatosan nagy szabadságot ad az is, hogy bármikor abbahagyhatom. Nem fogok unatkozni. Két unokám, férjem, anyám, családom, nyaralónk, barátaink, stb. Még egy kicsit tervezek maradni, de azért szeretném élvezni a gondtalan nyugdíjas éveket is. Nem tudni kinek mennyit szán a jó Isten, ne a munkahelyünkről vigyen el a mentő.

okt. 15. 14:43
másként terveztem az életem öregségét, de valami szellem teljesen átírta az eddig gondolt jó terveimet.
okt. 15. 14:09
Nem volt kérdés, hogy tovább dolgozom nyugdíj után.
18. cicosz
okt. 15. 10:50
Élni
okt. 15. 10:37

Macskáimmal foglalkoznék, rejtVényt fejtenék, filmEket néznék, olvasnék, utaznék, fiam kedvenceit Főzném..

MegSzakad a szivem, hogy a jelen életem egészen másról szól .....

Lehet hogy kicsit dolgoznék is,mert a vállalkozói nyugdij várhatóan nem lesz egy óriási összeg

16. eunuch
okt. 15. 10:31
Kirándulni, hobbijaimnak élni, olvasni.
15. ,zumba
okt. 15. 10:20
Amihez kedvem van azt csinálok. Nagyon jó! Azért dolgoztam, hogy éljek, ne csak a munkahelyi munka töltse ki az életemet.
14. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 15. 09:56
Szerintem akinek vannak hobbijai, feltalálja magát, annak ez kevésbé ijesztő. Kiolvasok minden könyvet és végigjátszom minden videojátékot, megnézek minden filmet és sorozatot amit most is szeretnék csak nincs időm mindre 😅 Azon vagyok, hogy tudjak majd utazgatni, kirándulni, amennyiben az egészségi állapotom lehetővé teszi. Esetleg valami kreatívkodás, ami megintcsak idő híjában kimarad mostanában. Igazából ezt már most is szívesen elkezdeném, nekem egyáltalán nem hiányozna a munka, van egy rakás dolog amivel el tudnám magam foglalni helyette :D Az lesz a szívás, ha mindenem fájni fog vagy nagyon lebetegszem, de hátha nem...
13. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 15. 08:58
Akkor dolgozz tovább nyugdíj mellett. Ha nem is teljes, de részmunkaidőben. És így szép lassan kilépsz a munkavilágából. A munkahelyed nem vár vissza?
12. Jea
okt. 15. 08:25

Én e hó végén leszek nyugdíjas, de már 2. hónapja nem dolgozom. Tetszik, hogy nem kell mindent időre csinálnom, de azért kialakítottam a napirendemet, ami persze képlékeny. Több időt tudok tölteni a szüleimmel, rendszeresen kerékpározok, olvasok, ami az egész napos monitor nézés után már nem esett jól. Viszont még szükségem van agyi munkára, így jövő hónaptól rész időben dolgozni fogok, nem a volt munkahelyen, persze a

pénz sem mellékes.

okt. 15. 08:17
Simán meglennék most is munkahely nélkül csak kell a lé.
10. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 15. 08:17
Én sem. (Sok éve vagyok nyugdíjas.)
9. Channa* (válaszként erre: 5. - Ildi992)
okt. 15. 08:15
"megfigyelésem alapján", a 4 órás munka mindig több. Volt 2 kolléganőm, akik részmunkaidőben dolgoztak, de ugyan úgy 8 órában, csak 4 órás bért kaptak. Sosem mennék részmunkaidősnek, ezért.
okt. 15. 08:11
Egyelőre nem tudom elképzelni. 65 napot dolgozom még.
okt. 15. 08:09
Nők 40-el mentem nyugdíjba, mellette ugyan úgy dolgoztam. Jövő hónapban 65 leszek, végleg abbahagyom, úgy tervezem. Más terveim vannak a pincével ( itthon dolgoztam megrendelésre egy cégnek ). Amúgy több időm van magamra, olvasni, utazni, sétálni, festegetni, varrni, kertészkedni. Jól érzem magam így.
6. globus (válaszként erre: 5. - Ildi992)
okt. 15. 08:09

Igen, a rendszer fontos. Nem lenne szabad, hogy a pénzről szóljon, bár ismervén a magyar nyugdíjviszonyokat, mégis.

Ha meg otthon maradunk, ne essen szét a nap. Azt látom ismerősöknél, hogy reggel nem kelnek fel, 11-kor reggeli, délután valami tapogatás, és "nem volt időm" indokkal évek szállnak el. Fix, hogy szabok munkaidőt itthonra is. Órát felhúzva 😁

okt. 15. 08:03
Esetleg napi 4 órás munka,hogy elfoglalt magad. Hirtelen abbahagyni annak aki még bírná az az egészségre veszélyes is lehet. Napi 4 óra pár hónapon ketesztül aztán majd meglátod.
4. globus (válaszként erre: 2. - Channa*)
okt. 15. 08:02
Fene tudja, nekem most nagyon elegem lett. Felismertem és léptem. Nálunk mindig van felvétel, ha elunom magam, visszamegyek. De más irányú terveim is vannak, azt közelebbről vizsgálni csak jövőre tudom.
3. fenevigye (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 15. 08:00

Végre sokkal jobban élvezem az életet. 5-éves koromban kezdtem el dolgozni, volt 4-év az életemben, amikor egyetlen szabad napon nem volt. Általában 12-órát dolgoztam naponta.

A magyarázatot most kihagyom, mert éjjel 1-óra van.

okt. 15. 07:58

Én jövőre fogok nyugdíjba menni, elvileg decemberben, de tovább fogok dolgozni. Terveim szerint, amíg van agyam és alkalmaznak a bankok. A jelenlegi munkahelyemen, szeretnék is, ha maradnék.

Máshol, nem tudom, hogy dolgoznék e, ha megszűnne. Megfigyeléseim szerint a nyugdíjas nőknek a takarításon kívül, nem igen van más munkalehetőség, azt is az aktív dolgozók bérének a feléért. Ilyet, nem vállalnék.

Igen, szerintem is unalmas lenne munka nélkül. A háztartásvezetése kevés.

okt. 15. 07:50
El nem tudom képzelni az életet munka nélkül.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook