Ha lenne 100 milliód, akkor is spórolnál, ahol lehet? (beszélgetés)
Ha a 100 millió az ölembe hullana akkor igen, továbbra is spórolnék.
Ha évente kapnék ennyit, akkor kevésbé spórolnék, de továbbra is ésszerűen költekeznék.
Ez ugyanolyan hülyeség, mint az, hogy 20 ezret fizetett valaki, és semmit nem vett. Hát figyeljen oda, mit vesz. Ha rám van bízva, én 2 hétre bevásárolok 20 ezerből. Hús, zöldség, kekszek, gyümölcs. Persze fiam is: 30 ezer és alig vettem valamit. Ezt a mai árak mellett sem értem. 1x mondtam, sorolja már el, miket vett. Ja, 1 kiló bélszín, 3 kiló oldalas, majonéz, .....akkor ne mondja, hogy alig vett valamit!
Régen anyu 1kiló karajból levest csinált, kicsontozta, majd abból és tarjából főzött levest. A kicsontozott karajt kirántotta, és a karfiolt is, mert nem kellett 1 fej a levesbe, csak kevés. Sosem spórolt, de ésszerűen vásárolt.
100 milla, az már nem sokat ér. Nem mintha lenne annyim, de felénk 75 milla egy ház, amire még költeni is kell.
Mai világban ez már nem pénz. 100 milliárt lenne, akkor más vagy 100 millió dollár, az is más :D
Mai árak mellett 25 millióból nem tudnál házat építtetni.
Szép gondolat, hogy a többit a lányodnak és az unokaöcsédnek adnád. De azt a házat be is kellene rendezni, fent is kellene tartani. Élned is kell valamiből. Szóval máris kiderül, hogy az a százmillió már nem is cseng olyan szépen.
Pár évvel ez előtt még ezt a kérdést 1 millió forintra tették fel.
Én is spórolnék, ugyan úgy, mint ahogyan mindig is tettem. Persze segíteném a fiaimat is belőle.
Ismerek olyan embert, aki kitűzött maga elé egy célt, és meg is valósította. Ennek az volt az ára, hogy lemondott a cigiről.
Olyan embert is ismerek, akinek ölébe hullott többszáz millió, de eltapsolta.
De van olyan ismerősöm is, aki úgy mond a semmiből indult, ma sikeres.
Igen. Nem derül ki, hogy miből lett ez az összeg, de biztosan nem nyerném, mert nem játszok ilyesmit 🙂 szóval takarékosan élnék tovább.
Sajnos munkám során rengeteg olyan esettel találkozom, amikor valóban nyomorult helyzetben nincs mihez nyúlni, pedig tényleg segíthetne egy célszerű megtakarítás.
A spórolás és észszerű költekezés között fényévnyi távolság van. Száz
milliót könnyen el lehet tapsolni. Sok ember a kevésből is tud félretenni. Sokaknak ez nem megy. Sok embernek meg egyszerűen nincs szüksége arra, hogy spóroljon.
Amit megfigyeltem: mostanában egyre inkább divattá vált a siránkozás. Okkal, ok nélkül. Igen. Vannak, akik egyszerűen szeretnek siránkozni. Ok nélkül.
További ajánlott fórumok:
- Ha lenne időgép és visszalehetne utazni az időben, akkor mi lenne az az egy dolog, amit megváltoztatnál ?
- Mit vennél az egyetlen gyerekednek ha a bankszámládon kb 60 milliód lenne?
- Ha mese vagy rajzfilm figura lennék, akkor:
- Ha párotokkal beszélni akar az orvos, mert rossz híre van, Ti mellette lennétek akkor is, ha egyedül akarja meghallgatni?
- Ha én lennék ilyen lassú munkaerő, és a főnöke, akkor...
- Ha testvérem lett íratva a nagyszülői ház, akkor az lenne az igazságos, ha a szülői ház az én nevemre kerülne?