Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ha lejárt a műszaki vizsga az autón, és totál károsra tört-fizet a biztosító? fórum

Ha lejárt a műszaki vizsga az autón, és totál károsra tört-fizet a biztosító? (tudásbázis kérdés)

19. Manilu
2010. júl. 4. 12:46
Van még esetleg valakinek valamilyen tapasztalata?
18. Manilu (válaszként erre: 17. - Kikocs)
2010. júl. 3. 21:44
Hívtam a biztosítóst azt mondta elvileg a lejárt műszaki nem kizáró ok,valószínű kapunk büntetést amiért lejárt,de ettől függetlenül fizetnie kell a biztosítónak...csak annyira elvoltam keseredve,és bizonytalanodva,hogy csak "elvileg" térítik meg a kárt,gondoltam itt vannak nállam sokkal okosabbak,tapasztaltabbak...hátha volt mr valakinek ilyen ügye
17. kikocs (válaszként erre: 16. - Manilu)
2010. júl. 3. 19:26

én a helyedben felhívnék egy biztosítót :) Pl. a sajátodat. A mi ügynökünk pl. szívesen segít ilyenekben.

De logika szerint fizetnie kell, hiszen károsult vagy, ha szabálysértő is. A szabály sértése nincs összefüggésben a károddal. Én ezt azzal venném egy kalap alá, hogy nem kötöd be a biztonsági övet, és kirepülsz a szélvédőn, ha be lettél volna kötve, nem lett volna semmi bajod, ezért levonnak asszem 10 vagy 20%-ot, mikor a kártérítést fizeti a biztosító, de egyébként fizet. (ilyen ismerősöm volt)

16. Manilu
2010. júl. 3. 19:06
Ha esetleg tud valaki valami konkrétat ,mert jártas a témában,kérem írja le a tapasztalatait!
15. Manilu (válaszként erre: 14. - Boszorkánylepke)
2010. júl. 3. 18:56
Nagyon köszönöm a bíztató szavakat.
2010. júl. 3. 18:55

Sajnos a mai rohanó világban nem figyelünk a másikra, agresszívek, önzőek lettünk és irigyek, kihalt belőlünk a segítő szándék. Én is naponta találkozom ilyen emberekkel (főleg a közlekedésben).

Látod azért vannak még másképpen gondolkodó emberek is. Mindenkivel történhet baleset, bárki hibázhat, csak egy pillanat műve az egész.

Kívánom, hogy rendeződjön a károtok és el is tudjatok menni nyaralni.

13. Manilu (válaszként erre: 12. - Nadine81)
2010. júl. 3. 18:53
május 17,ha jól tudom
2010. júl. 3. 18:49
Mikor járt le a műszaki?
11. Manilu (válaszként erre: 10. - Boszorkánylepke)
2010. júl. 3. 18:48
Köszönöm,nagyon ritka az ilyen ember ,mint Te,az emberek többsége úgy gondolkodik,hogy megérdemled,majd legközelebb figyelmesebb leszel.
2010. júl. 3. 18:45

Tudod, a remény hal meg utoljára. Nem szabad ilyen könnyen feladni, fő a pozitív gondolkodás. Bízzatok benne, hogy megtérítik a károtokat. Én drukkolok Nektek, hogy így legyen.

A szerencsétlenségben még szerencse, hogy a férjed nem sérült meg komolyabban. Nézzük a dolog jó oldalát. Fiatalok vagytok, majd elmentek legközelebb nyaralni.

Nyugodjatok meg, gondolkodjatok higgadtan. Fel a fejjel, sajnos az életben sokkal nagyobb tragédiákkal is meg kell küzdenünk.

Szorítok!

9. Manilu (válaszként erre: 8. - Boszorkánylepke)
2010. júl. 3. 18:39
Hát ez igazán nagy szerencse a szerencsétlenségben.Abban maximálisan hibásak vagyunk,hogy lejárt a műszaki,és nem vettük észre.Megmondom őszintén én sem néztem meg még soha ,pedig én is használom az autót,mindenesetre ha nem fizetnek akkor elég drága tanulópénz lesz...nem kell azon gondolkodni hova menjünk nyaralni...:(Egy világ omlott megin össze bennem ...
2010. júl. 3. 18:35

Még szerencse, hogy nem férjed okozta a balesetet, mert:

most találtam a neten az alábbi szöveget:


"Lejárt a műszaki és közlekedési balesetet okozok?

Lejárt műszaki esetén érvénytelen a felelősségbiztosításom - hiába van befizetve - így balesetet okozva a biztosítóm nem fogja kifizetni az általam másnak okozott kár összegét, minden adódó kárt nekem kell megtéríteni."

7. Manilu (válaszként erre: 5. - Boszorkánylepke)
2010. júl. 3. 18:30
Sajnos muszály volt rendőrt hívni,mert aki belement a férjembe 4autót tolt össze,és órdítva szállt ki az autóból hogy ki a f... állt meg(PIROS LÁMPÁNÁL!!!)És több apró sérült is volt akikhez mentőt kellett hívni,köztük a férjemet is kórházba vitték kivizsgálásra.
2010. júl. 3. 18:27
Ugye Ti nem sérültetek meg? Akkor örüljetek, hogy szerencsésen megúsztátok.
2010. júl. 3. 18:25

Valóban igaz, hogy lejárt műszakival nem szabad közlekedni. Én azt hiszem, hogy emiatt biztosan megbüntetnek benneteket. Jobban jártatok volna, ha nem hívtok rendőrt, hanem egymás között kitöltitek a baleseti jegyzőköny nyomtatványt.

Így valószínű benneteket is - a lejárt műszaki miatt - és a szabálytalanul közlekedő autóst, aki a balesetet okozta, őt is megbüntetik.

Azonban én azt gondolom, hogy a kárt okozó autós kötelező felelősségbiztosítása terhére nektek - jó esetben - a kárt megtérítik. Bízzatok benne. Kár volt rendőrt hívni.

4. Manilu (válaszként erre: 3. - Zarahell)
2010. júl. 3. 18:21
Nem közlekedhetsz vele közúton,normál esetben,de ha esetleg elkerüli a figyelmed ,hogy lejárt rajta a műszaki vizsga olyankor mi van?
2010. júl. 3. 18:14
Műszaki nélkül nem is mehetsz az útra vele... én úgy tudom.. :S De mondjátok, ha hülyeséget mondok.
2010. júl. 3. 18:12
Tegnap délután totál károsra tört az autónk,aminek lejárt a műszaki vizsgája.Tudom erre nincs mentség,de tényleg elkerülte a figyelmünket,a helyszínelésnél derült ki.Nem mi voltunk a hibásak,de ilyenkor vajon fizet a biztosító?
2010. júl. 3. 18:10
Ha lejárt a műszaki vizsga az autón, és totál károsra tört-fizet a biztosító?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook