Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Szia.
Köszi.
De furcsa ez így.
Ezek szerint évekre lebontva küldik.
Persze ez legyen a legnagyobb probléma :)
Szia!
Anno én 5 évre kértem visszamenőleg, egy napon nyújtottam be az önellenőrzéseket, egy napon is utaltak, csak 5 utalás volt. :)
Ja, és 30 napra a benyújtás után. :)
Köszönöm szépen.
3 évre visszamenőleg kértem és egyben adtam le személyesen.
30 nap vonatkozik arra is.Nem jellemző,hogy több részletben küldenék,a múltkor írta valaki,de aztán kiderült,hogy egymást követő napon adta be az elmúlt évek önellenőrzését,mert ugye 5 évig lehet kérni visszamenőleg.
Ha csak a tavalyiról van szó,azt tuti egyben kapod.
Sziasztok!
Olvasom néhol, hogy a betegség utáni adókedvezményt 2 vagy több részletben küldik.
Ez miért van?
Aki kapott ilyet, ez is 30 nap?
Köszi
Ki mondta hogy a tiéden nézzétek meg?!Nyilván a párodnak kellett volna csinálnia ügyfélkaput...
Nem olyan jellegű problémára gondolok,hogy nem jól töltöttetek ki valamit,mert arról értesítenek,vagy kijavítják.
Elsősorban pont azokra gondolok,amiket felsoroltam.Ezekről nem kaptok értesítést.De az is nonszensz,hogy tudod jól,hogy pontosan 30 nap múlva meg kellett volna kapnotok és 3 héttel az időpont után még itt kérdezősködtök,ahelyett,hogy intézkednétek...
Nehezemre esik beírni,de kérek mindenkit,aki a múltban Work1973 felhasználóval csináltatta meg a bevallását,vagy segített neki oly módon,hogy a javítást ő végezte el ügyfélkapun keresztül,stb.,az nézesse át egy olyan könyvelővel újra,akit személyesen ismer.
Történt egy rendőrségi feljelentés ellene,miszerint az egyik itteni tagnak a visszajáró adóját a saját számlaszámára irányította át.
Ez még lehetne "véletlen"is,de mikor kiderült és számonkérte az illető,akkor letiltotta fb-n.
Természetesen nem fogom kiírni az igazi nevét,mert nincs jogom hozzá,de megkértek,hogy figyelmeztessem itt a többi felhasználót,hát megtettem.
Mégis mire vártok?Egyértelmű,hogy gond van a bevallással.Az,hogy könyvelővel lett elkészítve,pont nem jelent semmit.Csak ebben a bevallási idényben,csak ezen az oldalon 2 ember is volt,akinek a könyvelője "elfelejtette"leadni a bevallást,holott pontos időpontot mondott az ügyfélnek,hogy mikor történt meg.Azokról az esetekről nem beszélve,amikor hibáztak.Elírták a számlaszámot,lehagyták,stb.
Pár perc alatt lehet csinálni ügyfélkaput az okmányirodában és ott azonnal meg lehet nézni,mi és mikor történt a bevallással.
Sziasztok
Párom május 16én adta be és még semmi, viszont nem jött semmi ,hogy hibáztunk volna, ráadásul könyvelővel csináltattuk!
Jun 3.an önellenorzest adtunk be 2017-2016 ra aszt szerdan varhatjuk kartyara kertuk visza??
De viszint 2015-2014re jun 5.en adtuk be mert hianyzott papir aszt penteken varhatjuk??ugyanugyy kartyara kertuk koszonom a valaszt!!
Kötbér,nem ködbér.😉
De jelen esetben egyik sem.A NAV késedelmi pótlékot fizet,de azért nem olyan óriási összeg az,amikor napokról beszélünk csak.Egyébként a jegybanki alapkamat(0,9%) kétszeresének a 365-öd része.Nyilván per nap.Precska...
Sziasztok egy kerdesem lenne
Jun 3.an önellenorzest adtunk be 2017-2016 ra aszt szerdan varhatjuk kartyara kertuk visza??
De viszint 2015-2014re jun 5.en adtuk be mert hianyzott papir aszt penteken varhatjuk??ugyanugyy kartyara kertuk
Sziasztok! Aki 22én adta le már mindenki megkapta? Ma vagyok a 36-dik napnál de még semmi 😕
Szerintetek hívjam őket vagy várjak még vele?
Szia
Te megkaptad ma? Énis 22én adtam le de én sem kaptam még meg.
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?