Ha halálos beteg lennél , "örülnél" ha az orvos az arcodba vágná, hogy mennyi időd van hátra ,vagy inkább a jótékony hazugság esne jól? (beszélgetés)
Én még nem találkoztam olyan orvossal, aki akár csak kb. időpontot is mondott volna.
Volt jó néhány rákosbeteg a családomban és az ismeretségi körömben is. Még azt sem mondták, hogy nem tudják meggyógyítani nem, hogy azt, hogy max. 6 hónapja van hátra.
Tehát, én nem igen hiszem el, hogy bárkinek is azt mondaná egy orvos, hogy x hónapja van hátra.
Olyat igen, hogy a tapasztalatai alapján 3-6 hónapos túlélésre van esélye, kezelésekkel, vagy azt, hogy csak állapot megtartó kezeléseket tudnak adni, de mást nem.
És, hogy szeretném e tudni? Az a baj, hogy annyi beteggel találkoztam már, hogy simán tudnám magamtól is. Nem örülök annak, hogy ennyire képben vagyok, és remélem, hogy ha eljön az az idő, akkor már leszek annyira szenilis, hogy mindig elfeledkezzek róla....
Nekem is van ilyen ismerősöm, kissejtes tüdőrák diagnózissal, maximum 6 hónapot mondtak neki, sok évvel ezelőtt, volt covidos és az aem viselte meg.
Viszont volt olyan ismerős is akinél szinte napra pontosan bejött a jóslat 😕
33 éve, augusztusban azt mondta a doki a fülem hallatára anyukámnak (14 éves voltam akkor), hogy nem kell elmenni a könyvekért, mert úgy se érem meg a szeptembert...
Anyukám azonnal kihozott onnan saját felelősségére, jó kezekbe kerültem és lám itt vagyok.
Durva hallani szerintem bármilyen életkorban és helyzetben.
Anyukám daganatos beteg, nagyon jó orvosokkal hozott össze a sors minket, lelkiismeretesek, őszinték, mindent megtesznek és szerencsére nem mondanak számokat, heteket, hónapokat (nem is kérdeztük, nem is akarjuk).
Én szeretném tudni.
Testvérem rákos volt, megkérdezte mire számíthat, mert van még elintéznivalója.
Őszintén megmondta az orvosa, hogy ennyitől-ennyiig tarthat.
Elmondta, milyen kiegészítőket ne szedjen, és melyik javíthat az állapotán.
Ez egy 40-es doktornő volt. Akár éjszaka is hívhatta volna.
Másik testvérem is rákos volt, ő szolt az orvosnak nem akarja tudni, mennyit jósolnak neki. Nem is mondták meg neki.
Annak meg hogy minek örülnék jobban a halálos ágyamon majd akkor mondom meg ha ott leszek.
felesleges nyilatkoztatni a beteget. Amit tudni akar, majd megkérdezi. Arról kéne inkább tájékoztatni a betegeket és az egészségeseket is, hogyan tudják megőrizni, vagy visszaszerezni az egészségüket. Nem arról hogy mennyi van még neki hátra. Jósolgatni azt tudnak.
További ajánlott fórumok:
- Ez a hazugságok foruma...itt van a helye minden máshová nem való gondolatnak..
- Az almaecet jótékony hatásai
- "Apró" hazugságok a nevelés szolgálatában?
- Mi fáj jobban, a hazugság vagy az igazság?
- Vajon meddig lehet bírni, hogy hazugságban éljünk?
- EMI Hazugságészlelő program. Szeretnél egy teljesen őszinte világot?