Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ha gyulladt fogba kalciumot tesznek, mennyire kell elmúljon a gyulladás? fórum

Ha gyulladt fogba kalciumot tesznek, mennyire kell elmúljon a gyulladás? (tudásbázis kérdés)


19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Katt2)
febr. 24. 19:01

Nem feleslegesen mert iszonyúan fájt a fogam is csak mivel egyszerre kezdődőtt a 2 dolog azt hittem a fogam gyulladása sugarzott a mandulámra is.


De mivel a fogamon segített a fogorvos de nyelni még mindig nem tudtam jó is hogy elmentem az orvoshoz mert szenvedhettem volna még egy darabig.

18. katt2 (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 24. 11:44
Nem a fogad miatt? Akkor feleslegesen fúrta ki a fogad? Jézusom. A gyökérkezelt fog egyrészt elszineződik, másrészt merev lesz, sokkal könnyebben törik.
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Katt2)
febr. 24. 11:40

Uhh az nem semmi.

Hát nem könnyű jó fogorvost találni az biztos.


Közbe nekem kiderült, mivel még mindig nem tudok nyelni elmentem háziorvoshoz, hogy valami vírusos cuccot benyeltem és emiatt van nem a fogam miatt, kaptam rá gyógyszert remélhetőleg használni fog.

16. katt2 (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 23. 08:27
4...5-ször vagy 35 év alatt. Volt olyan is, hogy reggel megfájdult az egyik szemfogam, este elmentem a dokihoz, azt mondta, hogy nem tudja elérzésteleníteni, meg sem próbálta, csak kifúrta. Azt hittem, ott halok meg olyan fájdalom volt. Utána jobb lett. Nem mentem vissza, ez egy szadista állat, pedig nő volt. Ki sem fizettem, ha akar keressen meg. Nem keresett. Akkor váltottam fúrászt másodszor. A következő nagyon jó volt, csak mostanában már nem praktizál. Aki most van, az meg jóval fiatalabb nálam, hát ez már túl fog élni. De ez egy észkombájn a többihez képest.
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Katt2)
febr. 22. 21:41

Remélem azért nem kell többször ilyesmit átélnünk.


Neked hányszor volt már ilyen?

14. katt2 (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 21:38
Hozzáértőbb? Sajnos...
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Katt2)
febr. 22. 21:34

Most nem érzek fajdalmat, bár még hat az érzéstelenítő szerintem.


Ha reggel sem fog fájni akkor szerintem már nem fog.


De köszi, hogy segítettél látszik te már hozzáértőbb vagy mint én. :)

12. katt2 (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 21:32
Nem lesz semmi gond, ha már nem fáj az álkapcsod ( ? ), akkor nyugodtam ehetsz is rajta, de azért csak óvatosan. Vagy egyél a másik oldalon.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Katt2)
febr. 22. 21:19

Köszi.


Annyit biztosra tudok, hogy még következő alkalommal sem fogja véglegesen betömni azt a 3.alkalommal fogja, az viszont már pár naplal a 2.időpontom után adta.

10. katt2 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 21:11
Ha tett bele próbatömést, akkor nincs fertőzésveszély, ez nagyon jó. Ha meg elkezd fájni és nagyon, akkor piszkáld ki valami hajlított gombostűvel, akkor ki tud jönni a váladék és menj vissza mihamarabb a dokihoz.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Katt2)
febr. 22. 20:52

Ideiglenes tömést tett bele.


Azt nem tudom, hogy az idegeket kitépte-e mert csak annyi van a lapomon, hogy CA04 és egy másik fogamnál ugyanez volt ott ott is 3x mentem vissza a 2.-nál volt a gyökérkezelés.


De akkor valószínű kiszedte az idegeket is? Annyira fájt,hogy én nem tudtam kérdezni örültem, hogy valami történik mert napok óta gyógyszeren éltem.


Sajnos itt nálunk ritkán rendel és sok a beteg így még örülhetek a 2 hónapnak, volt már, hogy több mint 3 hónap múlva lett volna csak időpont. De persze mondta ha fáj akkor soron kívül menjek vissza.


De köszi, hogy leírtad mert így szakszerűbben jobban értik mások is meg én is jobban megértem mi is történt.

8. katt2 (válaszként erre: 5. - Andi6020)
febr. 22. 20:50
Szerencsés vagy, hogy nem tudod hogy megy ez. Kívánom, hogy ne is tudd meg, mert iszonyú kínokat tud okozni.
7. katt2 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 20:45

Ismerős helyzet, átéltem már. Semmi luk nem volt, mégis majd megőrültem a fogfájástól.

Tehát befúrt a csatornáig, beleszúrt egy spirális hosszú tűt, megtekerte és kitépte az idegeket. Az nem igaz, hogy nem lehet jobban elérzésteleníteni, egyszerűen csak lusta volt a doki, mert akkor az újabb injekció után várnia kellett volna egy-két percet. Az majdnem mindegy, hogy van e gyulladás, vagy nincs. Ha van gyulladás, akkor több szuri kell. Mondjuk articain, mostanában ez a legjobb.


Amikor beleszúrt és vér jött ki, az a véres genny volt. Ettől fájt, mert a gyulladásoknál termelődik váladék és az nem tud hova menni. Miután a folyadékok nagyjából összenyomhatatlanok, ezért nyomják az ott levő idegeket és ezért fáj, de nagyon. Most kinyitotta a gyökércsatornát, tehát a váladék ki tud jönni. És az egy darabig jön is. Vattát nem tett bele? Arra kell, hogy a kaja ne menjen a lukba. Ha bele tudsz tenni, akkor tegyél bele. Egyébként meg szívogasd, attól tisztul.

Két hónap? Ez legfeljebb egy hét lehetne, de már azt is sokallom. Egy nyitott csatorna mindenféle fertőzést össze tud szedni...

febr. 22. 20:38

Mármint szerintem a csatornákba szúrt valamit, mondta hogy kiüti a fájdalmat de most én nem tudom az pontosan mit jelent. Mindig mondta, hogy ezt most érezni fogom éreztem is ilyen szúró valamit majd utána hirtelen megszűnt a fájdalom.


A mandulám nem fájt csak észrevettem, hogy a fogfájásom óta alig birok nyelni, nehezen nyelek és féltem hogy megfulladok ezért tértem át a turmixra. Arra gondoltam, hogy a fog gyulladás kisugárzik oda. A neten olvastam, hogy ez amúgy lehetséges és életveszélyes is tud lenni. De gondolom ha elmúlik a fogam gyulladása akkor onnan is elfog múlni. Mivel nekem sosem volt semmi problémám a mandulámmal.

5. andi6020 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 20:34

Beleszúrt a megnyitott fogba 4x?

Elmondta mit csinált, vagy csak találgatsz?

Turmixot nem a mandulád fájdalma miatt ittál? Vagy az még mindig fáj?

febr. 22. 20:28

Lyuk nem volt a fogamon.

Csak fájt nagyon, igen kifúrta és a lapomra annyi van ráírva, hogy CA04, de ahogy fúrta iszonyatosan fájt hiába adott érzéstelenítőt, de mondta ne aggódjak mindjárt kiüti a fájdalmat, valamit beleszúrt a megnyitott fogamba és 4 ilyen szúrás után már nem fájt. Viszont vérzett is pedig eddig sose vérzett max húzáskor.


Igazából azért tettem fel a kérdést mert a következő időpont 2 hónap múlva van és hát nem szeretnék 2 hónapig turmixon élni.

3. katt2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 20:23

Ezt nem értem. Van egy luk a fogadon, ( szuvas ) és tett bele a doki kalciumot? Azt minek? A gyulladás attól nem fog elmúlni. Nem lehet, hogy már kifúrta a fogad az aljáig és kiszedte belőle az idegeket? És nem kalciumot tett bele hanem valami gyógyszert? Az lehúzza a gyulladást ( mondjuk clorhexidicint ), vagy nem. És azért kell visszamenned, hogy alkalmanként kipucolja a győkércsatonákat?

Esély van, persze. Ha már visszahúzódott a gyulladás és érzéketlen, akkor először betömi a gyökeret, aztán tesz rá egy záró tömést.

2. Regin_a (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 20:01

Hajol csak közelebb a monitorhoz hadd nézzem a fogad!


Nyilván akkor lesz rendben minden és ehetsz amit akarsz ha a gyökérkezelés megvolt és pár nap is elmúlt

febr. 22. 19:25

Eléggé be van gyulladva a fogam, kalciumot tett bele a fogorvos majd vissza kell menni gyökérkezelésre majd végleges tömésre.

Mivel annyira be volt már gyulladva, hogy kisugárzott és konkrétan nyelni nem bírtam gondolom kisugárzott a mandulámra.

Szóval csak turmixokat ittam amíg nem jutottam fogorvoshoz, de ezután is csak turmixokon kell élnem amíg rendesen ki nem gyökérkezeli? Vagy van esély ha lemegy a gyulladás akkor minden rendben lesz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook