Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ha esküvőt nem tervezünk ( okokat később ) milyen legyen az eljegyzés? fórum

Ha esküvőt nem tervezünk ( okokat később ) milyen legyen az eljegyzés? (beszélgetés)

1 2
21. mamcili (válaszként erre: 20. - Mamcili)
2010. jún. 26. 11:12
azt kihagytam, hogy volt közös vacsi egy étterembe aznap és fotókat is csináltattak, ezekből kapott később a család, akinek akartak, adni
20. mamcili (válaszként erre: 13. - 342bae44d8)
2010. jún. 26. 11:10

egy ismerősömék ugyn olyan helyzetben voltak mint ti.

Mivel senkit nem akartak megsérteni, így titokban tartottak mindent még az eljegyzést is csak utána mondták el a szülőknek, és csak utána mondták el mi történt.

Esküvő a pár és a gyerekek jelenlétében történt meg a két tanú, két ismerős volt, akit előtte lévő napon kértek meg, hogy másnap töltsék együtt a napot. és csak a nagy napon mondták el, hogy miért is :)

Szegények nem voltak megfelelően öltözve, de ők ezt is megoldották, olyat hívtak, akikre tudtak a saját ruhatárukból adni ruhát :)

egy évvel később, amikor már jobb volt az anyagi helyzetük a szülőket meghívták egy vacsorára, senki mást.

volt harag egy kicsit, de amior megmagyarázhatták végre az okokat akkor megbékélt mindenki.

Mai napig nagyon boldogok.

2010. jún. 26. 11:08
Mi sem tervezünk esküvőt(bár lehet lesz,most még nem tudjuk),az eljegyzés ennek ellenére megvolt.Simán,mindenféle felhajtás nélkül,itthon megkérte a kezemet,felhúzta a gyűrűt,aki fontos annak elmondtuk,de nagy ügyet nem csináltunk belőle,mert egyrészt nem szeretjük a felhajtást,másrészt meg ez rólunk szól,nem másról.
18. bared (válaszként erre: 16. - 342bae44d8)
2010. jún. 26. 11:08
magyarországon jelenleg valóban nem lehetséges sajnos:-( ezért van mindig hamarabb a polgári szertartás:-(
2010. jún. 26. 11:06
.
16. 342bae44d8 (válaszként erre: 15. - Bared)
2010. jún. 26. 11:00
nem titkos, de ő írt privit, amiben javasolta, hogy legyen csak egyházi esküvő, erre írtam, hogy szerintem men lehet, de nem tudom....
15. bared (válaszként erre: 10. - 342bae44d8)
2010. jún. 26. 10:59
ennyire titkos, hogy nem lehet velünk megosztani?:-)
14. bared
2010. jún. 26. 10:58
nem értek veled, de mindegy... meg lehet annak is csinálni úgy a körítést, hogy hangulatos, és emlékezetes legyen, de természetesen Te tudod:-))
13. 342bae44d8 (válaszként erre: 11. - Mamcili)
2010. jún. 26. 10:58
köszi, közös baba nem hiszem, hogy lesz, ennek egészségügyi okai vannak....
12. 342bae44d8 (válaszként erre: 9. - Bared)
2010. jún. 26. 10:57
nem hinném, hogy ez így ahogy írod problémát jelentene a gyerekeknek. épp ezért vagyok én a kis-lagzi híve, mert így emlékeznének rá, de ga csak egy grill parti keretében apa és anya bejelenti, hogy eljegyezték egymást az szerintem a gyerekeknek nem mond semmit, mert a következő héten is lesz grill parti, meg utána is...
2010. jún. 26. 10:54
Sok boldogságot, bárhogy is döntötök :)
2010. jún. 26. 10:54
köszi zsóka, ezen is gondolkodtam már de én úgy tudom ez nem lehetséges.
9. bared (válaszként erre: 6. - 342bae44d8)
2010. jún. 26. 10:52

de egy kertipartis buli még az lehet...és később az esküvőtök is az lesz)))

az eljegyzés után a gyereke kérdezgetni fogják mikor lesz esküvő.... vagy csalódottak lesznek a folyamatos elhessegetés miatt, vagy elmondjátok az igazat, de szerintem az meg törés lenne... gyermekésszel ez nem ennyire érthető...

8. mamcili (válaszként erre: 1. - 342bae44d8)
2010. jún. 26. 10:52

Eljegyzés meglehet most, ahhoz nincs indok hogy elvegyék...

Esküvő meg majd lesz, ha letelik az 5 év :), minek kétszer költeni az esküvőre?

A család véleménye meg ne érdekkeljen titteket ez a ti életetek, nektek kell dönteni. a többiek meg vagy elfogadják vagy nem. ez nem az a kor ahol csak esküvő után vannak együtt a párok.

Ha meg közbe közös gyermek lesz, lehet apasági nyilatkozatot tenni, melyben elismeri az apaság tényét és így a nevére is veheti...

2010. jún. 26. 10:50
privát megy.
2010. jún. 26. 10:50
2 nagy gyerekünk van, 13 és 6 évesek, nekem és neki is van egy . közös nincs, de együtt neveljük őket, volt felesége meghalt, én a volt párom 5 éve nem láttam. tehát úgymond zavaró tényező nincs. azt mindenképp szeretném, hogy nekik emlékezetes legyen, na most egy mezei vacsora az nem az...
2010. jún. 26. 10:48

sima 2 fős, az a legmeghittebb.

Minek "kislagzit" tartani? Főleg a ti esetetetkben? Valamit vagy rendesen csináltok végig, vagy nem. Szerintem.

2010. jún. 26. 10:48

én pedig nem tartanék... menjetek el vacsorázni, a gyűrű úgyis feltűnik mindenkinek, ám így még nem kell magyarázkodni...

rendezzetek egy amolyan kerti bulit valahol, bográcsozással, hússütéssel egyebek, de ne eljegyzés legyen, hanem tényleg egy laza buli.... és ott bejelenthetitek...

3. FairyJ (válaszként erre: 1. - 342bae44d8)
2010. jún. 26. 10:47
Én a kis-lagzira szavazok, de igazából úgyis az számít, hogy szeretitek egymást és ki is akarjátok fejezni a kötődéseteket:)
2010. jún. 26. 10:43
szerintem mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai is. ha mindenki tisztában van az említett körülményekkel, és nem kell magyarázkodni a vendégeknek, akkor szerintem a "kislagzi" a jó választás. az az öt év meg elrepül majd, és jöhet a nagy :-)
2010. jún. 26. 10:40

Az esküvő nem tervezésének szociál-politikai okai vannak ( párom árvaellátást kap volt felesége meghalt ) és ha megnősül bukja az összeget , havi 30000. kérlek, mielőtt támadsz gondold át....

5 éve vagyunk együtt és a gyűrűk már megvannak, ja és még 5 évig jár az árvaellátás.

Eljegyzést szeretnénk a nyáron, de nem tudom szűk körben vagy csináljunk kis-lagzit? véleményeket várnék.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook