Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ha az anyának borderline személyiségzavara van fórum

Ha az anyának borderline személyiségzavara van (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ha az anyának borderline személyiségzavara van

3. Meda
tegnapelőtt 03:58

Sziasztok!

Egy gyereknek borzasztó egy ilyen "anyával" élni, mert ezt a rossz mintát tekinti "természetesnek", holott nem az. Felnőtté válva más családokkal összehasonlítva rá fog jönni, hogy nem az a természetes amiben felnőtt, hanem amit az eléggé jó mintájú családokban látott. Rágondolni is borzasztó, összetöri a felnőtt életét, tehetetlenné válik először, mert nem jött rá a helyes megoldásra.

Na, most elmondom, pórul jártam vele! Évtizedekig vak voltam!!! Nagyon meg akartam felelni neki, de neki nem lehetett...hiába próbálkoztam. Másoltam a viselkedési, de ezzel csak rontottam saját esélyeket, mert mások nem tudták, hogy anya viselkedését látták bennem. Nem voltam őszinte sem néha, nem tudtam kifejezés, megnevezni érzelmeiket sem, amik végbementek bennem.

Ahogy haladtunk a korral, egyre rosszabb lett, elfajultak a dolgok!

Minden gondolatát, mondatatát kivetítette rám! Mindig én voltam a rossz, nanááá... A húgom az aranygyermek,teljesen más.

Nem lehetett semmit szembesíteni vele, mert csak rosszabb lett. Nemhogy normálisan leülni vele beszélgetni, elemezni. Dehogy!

Számomra csak egy megoldás volt:

Kilépni a diszfunkciós családból, ahol uralkodó anyakirálynő van!

Nem volt könnyű észrevétlenül készülni, de sikerült külső segítséggel megszökni a családi kalitkából egy ismerős segítségével, ami sikerült.

Aki elárult engem, az az akkori háziorvosom volt. aki később meghalt. Megmondtam az orvosnak, hogy ne mondja el harmadik félnek, mert ellenkező esetben akkor lépni fogok! Jól beszart, többet nem merte meglenni!

Elkezdtem az önálló életvitelt megtanulni, mindent nulláról, elölről kezdtem évekig. Sikerült!

Rájöttem, hogy elvette fiatalságomat, családalapítást, lakásaimat, karriert, saját privát életemet!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam mellette élni az életemet...elveszett minden! De ő csak örül ennek, hogy nekem SEMMI SEM SIKERÜLT MELLETTE!

Elkezdtem másképp gondolkodni az önállóság során, több új kapcsolatok születtek, voltak akik megmaradtak abból, ezeket már nem tudta kontrollálni, ezért bosszúhadjáratba kezdett ellenem.

Sosem viselkedett felnőtt módon, semmiért nem vállalt felelősséget, sosem szeretett engem, csak gyűlölködés! A hátam mögött játszotta a "szerencsétlen" anyát, Én voltam ugye a "hálátlan"! Ebből nem kértem, inkább teljesen megszakítottam vele minden kapcsolatot.

Azóta sikerült felépíteni saját életemet, lettek jó barátaim már, jó munkahelyem is már.

Bocsi, ha hosszú voltam!

júl. 5. 13:50
Az érintett anyák kb. 57 %-a kér segítséget, így pedig nehéz az mellett kampányolni, hogy nyugodtan vállaljanak gyereket. Nagyon nagy felelősség, és önismeret kell hozzá. De aki úgy érzi, hogy képes rá, képes felelősségteljesen viselkedni, annak sok szerencsét tudok csak kívánni!
júl. 5. 09:35
Sok anyuka aggódik, vajon elég jó szülő-e, de mi történik akkor, ha az anyánál borderline személyiségzavart diagnosztizálnak? Bár minden család és kapcsolat egyedi, a kutatások szerint a borderline anyukák viselkedése bizonyos mintákat mutathat, amelyek kihívást jelenthetnek a gyerekek érzelmi fejlődésére nézve. Fontos tudni, hogy a borderline személyiségzavar nem egyenlő azzal, hogy valaki rossz anya lenne. Az önismeret, a pszichológiai támogatás, a terápiás segítség és a támogató családi, baráti kapcsolatok sokat segíthetnek abban, hogy az anya stabilabb, kiszámíthatóbb környezetet teremtsen a gyermekének.

Ugrás a teljes írásra: Ha az anyának borderline személyiségzavara van

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook