Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Ha a tudás nem elég... cikk

Ha a tudás nem elég...


Fiam pályaválasztás előtt áll. Pontosan tudja, mit szeretne, s látszólag az adatok, elért eredmények is mellette szólnak, ám az iskola, amit annyira megszeretett, elutasította. Bár ne ismernénk a hátteret!

A "gyerek" 15 éves, mindig jó tanuló volt. Nem kitűnő, mert mindegyik bizonyítványába becsúszott 1-2 négyes, de általában egy dícséret is... Most, a 8.-as félévije szintén így sikerült.


Gimnáziumba szeretne menni, s egy nyílt nap alkalmából "beleszeretett" egy nagy múltú, jó nevű egyházi iskolába. Oda járt felkészítőre, s ott írta meg a felvételit is - egész jól, 79 pontosra.

Közben egy osztálytársnője szinte előre borítékolta, hogy őt felveszik ugyanebbe a gimibe. Igaz, hogy nem akar oda járni, de az apja azt akarja, és be is megy beszélni az igazgatóval. Sajnos, ismerem a lány tanulmányi eredményét. (Sajnos, mert ha nem ismerném, azt hihetném, a többi, aki a rangsorban a fiam előtt áll, zseni, jobb tanuló, stb.)

A lány félévi átlaga nem sokkal jobb hármasnál, a felvételit 82 pontosra írta meg. Őt felvették. A fiam jóval hátrébb szerepel - úgy néz ki, esélye sincs a bejutásra! (Imádok számolni, így tudom: a fiam 88%-osan teljesített a jegyek és az írásbeli ismeretében, a lány 72 %-osan!) Persze, volt szóbeli is.

A lány azt mondta, elszúrta, de tudom, erre nem lehet adni. Fiam - ott voltam! - 60%-nál bőven többet teljesített, mégis összesen 67% az eredménye!


Egyetlen magyarázatot találtam. A lány anyja tanárnő, apja sikeres vállalkozó. Nálunk pedig... A párom fizikai munkát végez, én GYET-en vagyok. Mit lehet ilyenkor tenni? Pont egy egyházi iskola neveli arra a gyerekeinket, hogy szorgalommal, tudással nem mennek semmire, csak ügyeskedéssel? Szégyen! Én pedig tanácstalan vagyok.
Írta: Sirga, 2008. május 1. 17:03
Fórumozz a témáról: Ha a tudás nem elég... fórum (eddig 23 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook