Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » H1N1 oltás - pro és kontra fórum

H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)

2009. okt. 6. 18:52
A Jog az egészséghez egyesület elnökeként Lenkei doktor nagyon tárgyilagosan összeszedi az oltással kapcsolatos tényeket,mindenkinek ajánlom elolvasni!Már legyártottak 6 millió oltóanyagot,miközben Lenkei doktor részletesen leírja ,hogy matematikailag nem jön össze ennyi idő alatt az állatkísérletezés,az embereken való tesztelés,és az engedélyezés.Ráadásul nem is a mostani vadvírusból készült az oltóanyag,hanem egy régebbiből!A mellékhatások feldolgozásához sem elég az a pár ember,akin tesztelték.Az igazi teszt az a 6 millió emberen lesz,aki beoltatja magát!
449. d4b0dd2692 (válaszként erre: 308. - Mcleod3)
2009. okt. 6. 18:40
Elolvastam a Jog az egészséghez egyesület közleményét,amit Lenkei doktor foglalt össze.Nagyon tárgyilagos,közérthető és mindenkinek ajánlom,aki azon gondolkodik,hogy "kísérleti nyúlként" vállalkozna az oltásra!
2009. okt. 6. 18:35
Nem.
2009. okt. 6. 18:26

Nekem 2 dolog furcsa. (Zárójelben: a hagyományos influenza ellen voltam már beoltva, 2* is--tavaly meg azelőtt, tehát nem oltásellenes vagyok.)

De: ami nagyon nem tetszik, hogy H1N1 esetén aláiratnak egy papírt, h. ismered és tudomásul vetted a mellékhatásokat. Tehét, ha baj van, mossák kezeiket.

A másik: tán tegnap volt a tévében, hogy vitáztak, melyik a jobb vakcina, a magyar v. a külföldi?

Szóval ennek tényleg pénzszaga van...:(

446. mohonc
2009. okt. 6. 17:33
Ez igazán érdekes.
2009. okt. 6. 16:34

Most kaptam ezt az emilt, olvassátok el:

"Gyermekeink élete a tét!

Egy internetes napilap gyermekorvos tanácsadójaként hozzám intézett kérdést és az arra adott válaszomat olvashatják az alábbiakban: "6 hónapos fiamat ajánlott-e beoltatni H1N1 vakcinával? (Tápszeres baba születése óta.) A testvére 9 éves iskolás. Oltás jeligére várom válaszát!"

A válasz: A teljes vírust tartalmazó vakcina használata tilos volt eddig, mûhibának számított a csecsemõkorúaknál. Hogy ez a (teljes vírust tartalmazó) új oltóanyag mit tesz majd a csecsemõk immunrendszerével, milyen káros vagy súlyos mellékhatásai lesznek, az elválik az idõk folyamán (ha lesznek olyan bátrak, akik kísérleti alanynak dobják oda a babájukat), mivel az új oltóanyagot a 3 éven aluliaknál nem is próbálták ki. Még a 9 évesnek sem adnék teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát, csak hasított (split) vakcinát.

Miért ellenzem? Miért e nagy ellenkezésem az új, úgynevezett pandémiás influenzaoltással szemben?

* Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a tömeges vakcinációt!

* Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak. Talán Afrikában még használható...

* Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze 40 (negyven!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink. * Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.

* Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma - hamis.

Ki vállalja a felelõsséget? Mit látok ebbõl házi gyermekorvosként? Valóban nagyobb a betegforgalom, mint a korábbi évek azonos idõszakában, de ennek a megnövekedett betegforgalomnak a 80%-át az iskolából kitiltott, hazaküldött gyermekek teszik ki, akiket valamilyen apró, õszi hurutos tünet miatt hazaküldtek a pedagógusok az ÁNTSZ-tõl kapott körlevél és a sajtó okozta hecckampány miatti félelmükben.

Nem javaslom az új oltást, mert eddig mindenütt azt oktatták, hogy 3 éven aluli gyermeknek nem szabad teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott. Kipróbálatlanul?

Vagy majd most kipróbáljuk? Hát az én unokámon biztosan nem. És a terhesek? Veszélyeztetett és az elsõként oltandó csoportba tartoznak a terhesek. Teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinával nincsenek vizsgálatok, mi több, eddig tilos volt így oltani.

"Nem lesz olyan gyártó cég, amely leírja, hogy terheseknek ajánlja, hiszen nem áll rendelkezésre elegendõ információ, ugyanakkor tudjuk, hogy az influenzával járó lázas állapot megnöveli a szövõdmények kockázatát" - mondta Falus Ferenc országos tisztifõorvos. Ennek ellenére az elsõ ütemben oltandók közé sorolták a várandósokat, méghozzá az ingyenes oltással (teljes sejtes vírus!).

Most akkor olthatók? Vagy kinek a felelõsségére olthatók a várandósok? Milyen magzati károsodások várhatók a késõbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani? Nem javaslom az oltást, mert az ingyenes oltás mögött komoly anyagi érdekeltségek vannak, aminek a jelei már kiszivárogtak. Ehhez csak idézek: "Hát mindennek ára van" - derült ki Németh Zsoltnak, az Omninvest Kft. szóvivõjének szavaiból.

Öt éve - amikor a madárinfluenzától volt hangos a világ -, 15 évre szóló szerzõdést kötött velük a kormány. Eszerint 2 milliárd forint állami pénz ütötte a cég markát, amit saját 1 milliárd forintjukkal fejeltek meg, és fejlesztették ki a madárinfluenza elleni védõoltás technológiáját. Akkor ugyan elmaradt a világjárvány, ám a szakemberek kijelentették: csak idõ kérdése, és törvényszerûen jönni fog... "

A cég persze nem veszi jó néven a szerinte igazságtalannak tartott bírálatot, hogy állami pénzen él. Úgy tartja: a fejlesztésre három éve kapott 2 milliárdért már megdolgoztak azzal, hogy 1100 forintért szállították le minden évben a szezonális influenza elleni oltást." Azt az oltást, amelynek jó része évrõl évre megmarad, kárba vész. Nem javaslom az oltást, mert nem véletlen, hogy hiányoznak a hiteles szakmai vélemények.

Sem az infektológiai szakmai kollégium, sem az oltási tanácsadó részérõl, sem a László Kórház infektológusaitól nem lehet állásfoglalást olvasni, hallani sem a szakmai lapokban, sem a médiában. Köztudomású, hogy az influenza elleni oltottságban az egészségügyi dolgozók, köztük az orvosok a sor végén járnak, azaz nem oltatják magukat. Ez az adat megállja a helyét egész Európában. Ugye, senki nem gondolja, hogy valamennyien felelõtlenül gondolkodó, tudatlan emberek?

Talán azt tudnám tanácsolni a bizonytalan laikusoknak, kérdezzék meg háziorvosukat, de ne arról, hogy ajánlja-e az oltást. Hanem kérdezzék ezt: "Doktornõ, doktor úr, Ön beoltatja magát? És a gyermekeit, az unokáit?" Jelen sorok írója egészen biztosan nemet fog mondani. Nem adok be teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát!

Dr. Sebõ Zsuzsanna

gyermekorvos"

444. 9c8432d068 (válaszként erre: 357. - Borsicica)
2009. okt. 6. 15:59

Pontosan ezen törtem én is a fejemet.

Felelőtlenség az egész oltási hercehurca.

2009. okt. 6. 14:17
nem
2009. okt. 6. 13:53

Banális betegség ellen nem, de a régmúlt idők tizedelő járványai ellen igenis szükséges a védőoltás. Pl. diftéria, szamárköhögés, tetanusz, gyermekbénulás. Akik nem adatják be ezeket, bíznak a közösség védő hatásában, ami elvileg jó lehet, de ha a közösség 20-30%-a hasonlóan gondolkodna, megnézhetnék magukat.

Gond az oltóanyag minőségében lehet, amíg higanyos tartósítószer van benne, nem biztonságos. Talán ha kevesebbet költene az állam hülyeségekre, pl. erre az oltásra is (amit kifizetett egy gyanús cégnek), akkor talán futná minőségibb anyagokra. Nekünk mindig a legolcsóbbat adják...

441. sztolyka (válaszként erre: 439. - Sirga)
2009. okt. 6. 13:46
Én is hallottam róla.Nem szeretném átélni!
2009. okt. 6. 12:31
Nem és a családom sem.
439. Sirga
2009. okt. 6. 11:57
Sztolyka! Ezt nem hiszem el! Képzeld, most olvastam, hogy az USA-ban már van olyan állam, ahol kötelezővé tették az influenza elleni védőoltást. Lehet, hogy ez az összeesküvés-elmélet nem teljesen alaptalan? Ijesztő! :S
438. 874eb11dfd (válaszként erre: 360. - Berillke)
2009. okt. 6. 07:59
jaaaj, el ne hidd már :) Nem véletlen, hogy sokan nem oltatják be magukat!
2009. okt. 6. 07:56

pároméknak ingyen lenne, de nem oltatja be magát.

Mondtam is neki,hogy ne tegye :)

436. kattyus (válaszként erre: 417. - Egypt)
2009. okt. 6. 06:34
Tegnap a híradóban ezt mondták.
435. 1f9774333a (válaszként erre: 430. - Rozália)
2009. okt. 6. 06:23
Pontosan ezért nem...
2009. okt. 6. 06:23
Nem, pedig asztmás is vagoyk, és babám is van. Sőt a 6 hónapos gyereknek sem adatom be..
433. kattyus (válaszként erre: 372. - 99279bb06f)
2009. okt. 6. 06:20
De még hány ilyen fórum van!!!!
432. danama (válaszként erre: 294. - Zarahell)
2009. okt. 6. 05:38
vagy a sünök :-)
2009. okt. 6. 05:31
Nem
2009. okt. 6. 04:42
Én nem magam miatt aggódom, a gyerekeim és az unokáim egészsége és sorsa aggaszt... Negyvenvalahány emberen próbálták ki...
429. 80ASIQ (válaszként erre: 398. - Katica76)
2009. okt. 6. 00:16
A harmadoláshoz nem kell oltást adni...
2009. okt. 5. 23:45
Több ismerős, barát orvos tanácsa alapján nem oltatom be magamat és a családomat sem.
427. Rika1
2009. okt. 5. 23:21

Ezt érdemes elolvasni! H1N1 -ről szól!

[link]

2009. okt. 5. 23:20
Sem a gyerekeimet sem magunkat NEM
425. Rika1
2009. okt. 5. 23:19

Ezt érdemes elolvasni..H1N1- ről szól

[link]

2009. okt. 5. 23:18
Akkor talán holnap az orvosokat is kiértesítik erről a változásról.
423. genlips
2009. okt. 5. 23:15
nem
422. egypt (válaszként erre: 420. - Kriszta71)
A híradóban azt mondták, 3 év fölött lehet oltani.
421. Kriszta71 (válaszként erre: 420. - Kriszta71)
Egy körlevelet olvastam ma erről,amit az orvosoknak küldtek,de lehet,hogy a hiradó már tud valami újat....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook