H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
5 kerek perc alatt visszaolvastál 512 oldalt?
Nem konkrétan Gabriellre gondoltam, hogy ő írt :)
Cupp! :)))
Vagy tessék olvasd ezt!
Ez idáig senki nem mondta ki, nem írta le, hogy vajon kit terhel a felelősség az oltással kapcsolatos esetleges szövődményekkel összefüggésben. Komoly problémát okoz az, hogy a vakcinálás egy speciális „beavatkozás”, amelynek szövődményei, káros hatásai általában nem azonnal jelentkeznek, hanem több év, netán évtized elmúltával.
Egy neve elhallgatását kérő házi gyermekorvos a WEBBeteg kérdésére rámutatott: mint a legtöbb oltóanyag, a H1N1 elleni is tartalmaz higanyt. A legnagyobb kockázatnak a gyermekek vannak kitéve, akiknél nem most, hanem 10-15 év múlva jelentkezhetnek az első, oltással összefüggésbe hozható szövődményes tünetek.
Ráadásul a hivatalos (tiszti főorvos által megfogalmazott) ajánlás szerint a H1N1 mellett a szezonális influenza elleni oltást is be kell adatni, ami – lényegében – megduplázza a vakcinák higany-tartalmával összefüggő kockázatot.
Olvassál Szabadgondolkodó! Ebből is linkeltem már be korábban, de most a te kedvedért nem fogok!! :S
Visszaolvastam, nem találtam.
Cupp!
és ha mááár itt tartunk: vagyis ismétlünk;)
"Ennek a gyógyszernek a gyártása során tiomerzált (szerves higanyvegyület) használnak, amely a késztermékben is megtalálható. Ezért túlérzékenységi reakció előfordulhat."
tehát még ők is felhívják a figyelmet rá... lol..
Akkor ismételj, ne mást dolgoztass. :)
Olvass vissza, ha valamire "nem emlékszel".
Cupp...:)
én mondtam.. hogy a szüleim mindketten az oltás után letttek betegek.. se előtte nem voltak és azóta se...
tudod mit ha ennyire raklap vagy hagyjuk...
Ismétlés a tudás anyja.
Én különben sem emlékszem hogy valaki mondott konkrét, oltás okozta betegséget. Nem is mondott senki ilyet.
Na majd ÉN fogok röhögni ha valaki lázgörcsöt kap pl az oltás után... az is enyhe mellékhatás nem betegség...
a fejfájás sem betegség én mégis 20 éve szenvedek tőle... szóval igazad van odase neki.
Nyilván aminek hatása van, annak bizonyos körülmények közt mellékhatása is lehet.
Nincs ingyen ebéd.
Nem kifogás amit írt, csak neki sem tetszik, hogy mindenkit többször dolgoztatsz. :D
Keress vissza, már leírta. VIsszakeresni a Te dolgod. :D
segítek. lehet kísérő magas láz, fejfájás, kiütés stb és ha nm is influ de influenza SZERŰ tüneteket produkálhat..
Klinikai vizsgálatokban megfigyelt mellékhatások:
Felnőttek:
Nagyon gyakori (10-ből több, mint 1 beteget érint):
- Helyi fájdalom
Gyakori (100-ből 1-10 beteget érint):
- Helyi bőrpír, duzzanat, keményedés (induratio), zsibbadás
- Fáradékonyság
- Fejfájás
- Láz
- Verejtékezés
- Rossz közérzet
- Izomfájdalom, ízületi fájdalom
Gyermekek:
Nagyon gyakori (10-ből több, mint 1 beteget érint):
- Helyi fájdalom
- fejfájás
Gyakori (100-ből 1-10 beteget érint):
- karzsibbadás
- láz
- fáradékonyság
Valamennyi tünet enyhe volt és 2-3 napon belül spontán megszűnt.
A forgalomba hozatalt követően megfigyelt mellékhatások
- Elesettség, gyengeség, hőemelkedés, arc duzzanat, szem duzzanat, oltási hely melegség, vérömleny (haematoma).
- Bőr égő érzése, kiütés, viszketés, csalánkiütés, arc bőrpír, diffúz bőrvérzés (ecchymosis)*.
- Nyelési nehezítettség, hasmenés*, hányinger*, hányás*
- Allergiás reakció.
* ezek a nemkívánatos események a Fluval P szuszpenziós injekcióval történt együttadáskor jelentkeztek.
- Egyedi esetekben leírták Parsonage-Turner szindróma, felső végtagi parézis, nervus trochlearis parézis előfordulását, összefüggésük az oltással nem igazolt, de nem zárható ki teljes bizonyossággal.
- Egyéb, a szakirodalom szerint lehetséges szövődmények: agyvelőbántalom (enkefalopátia), Guillain-Barré szindróma, Gianotti-Crosti szindróma (enyhe általános tünetekkel - láz, nyirokcsomóduzzanat, máj- és lépmegnagyobbodás - és bőrtünetekkel - az arcon és a végtagokon megjelenő, nem viszkető, halvány vagy sötétvörös kiütésekkel - járó tünetegyüttes.
Gyermekek:
- Bőrpír az oltás helyén, izomfájdalom
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.