H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
Az Egyesült Államokban 16 ezer embert ölt meg az új típusú influenza, a fertőzések száma elérte a 80 milliót - közölte a szövetségi Betegségmegelőzési Központ (CDC)
A H1N1-vírus tavaly áprilisi azonosítása óta 360 ezren kerültek kórházba. Eddig 61 millióan kaptak ellenanyagot (ez a népesség 20,3 százaléka),
A CDC megerősítette, hogy a járvány visszaszorulóban van, ám a korábbiakhoz hasonlóan ismét felhívta a figyelmet: a vírus még mindig nagyok sok államban jelen van, és rendkívül szeszélyes, visszatérhet vagy mutálódhat.
Az eddigi adatok szerint az Amerikában sertésinfluenzaként is emlegetett új vírus ugyan nem szedett több áldozatot, mint a hagyományos influenzák, de több a fiatalabb áldozat. Míg a hagyományos vírusok esetén a halottak 90 százaléka 65 évesnél idősebb ember, addig a H1N1 90 százalékban ennél sokkal fiatalabbakat betegít meg súlyosan vagy öl meg. Eddig 1730 gyerek halt meg az új vírus miatt.
Nem azt mondtam, figyelmesebben olvass... Azt irtam, hogy nem mondhat tudományosan nem megalapozott dolgokat, a szakmai jóhirével, nem játszik könnyedén senki...
Nem tudom milyen gyógyszer cégek támogatják, nem néztem meg...biztos támogatják, jól teszik, nem kell mindenben összeesküvést látni...:)
Nincs szükségem rá, hidd el többet tudok ezekről a dolgokról mint te.
Gúnyolódni senkivel nem kell, a gúnyos stilus mögé ritkán rejthető a hozzánemértés...
Teljesen reménytelen eset ez a tündér...:-)))
Azt hiszi, virusölőt fecskendeztek bele :-)))
TE most tényleg tetteted a hülyét már bocs?? :-)
Persze hogy elöltet tartalmaz, de az hogy beoltanak nem azt jelenti, hogy kiirtja belőled a virust. Nem virusirtót nyomnak Beléd, TE. Max nem betegszel meg benne.
Na akkor Te tudod hogy mennyi a bárányhimlős szövődmény :-))
Amúgy régen ezzel senki nem foglalkozott, csak mióta oltás van, azóta jönnek ezzel, hogy eldurvult a virus. Persze :-)
Na ezt nagyon jól mondod! Nézd meg, általában kik nem oltatták be magukat... Nővérek, ápolók, háziorvosok, stb, ebben a témában igazából félműveltnek számító emberek. A transzplantációs osztályon és a hematológián pl. minden dolgozó beoltatta magát.
Szégyellheti magát, aki nővér létére nem oltat, mikor megfertőzheti a betegeket.
Nekem nem hiszel, az oké.
Orvostanhallgatónak sem hiszel, akkor valami nem oké nálad.
1 db vírus fertőzhet, bár ennek a valószínűsége nagyon kicsi. De 2 db vírus jobban fertőz, 3 db még jobban stb.
Nem túl elegáns, hogy ezek után is tagadod, hogy a védettség csökkenti a fertőzés továbbadásának esélyét.
A valószínűségszámítás nem az erős oldalam.
Segíts!
Mi a valószínűsége, hogy a 10 millió lakosból én leszek a következő áldozat?
Vedd számításba:
1. nem oltattam
2. oltattam, de nem telt el a "védettséghez" szükséges 2 hét
3. oltattam, eltelt a két hét, mégis megbetegszem (esetleg meghalok)
Köszi a segítséget!
Úgy legyen, de sajnos nincs így!
Kevesebb vírus, kevésbé fertőzőképes: számomra (és nem csak számomra) nem jelenti, hogy abszolúte nem fertőz! 1 vírus (sőt vírusrészecske) is megfertőzhet várkit, aki fogékony rá.