Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcsrizs erdei fiomságokkal recept

Gyümölcsrizs erdei fiomságokkal recept

A Gyümölcsrizs erdei fiomságokkal hozzávalói:
20 dkg hosszúszemű rizs
csipet só
tej
4 evőkanál cukor
1 citrom
3 dl 30%-os tejszín
1 csomag habfixáló
2 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál zselatin por
10 dkg feketeszeder
10 dkg málna
10 dkg piros ribizli - vagy 30 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs
2 evőkanál méz
friss citromfű vagy menta a tálaláshoz


A Gyümölcsrizs erdei fiomságokkal elkészítési módja:
A hosszúszemű rizst enyhén sós, a rizshez képest kétszeres mennyiségű vízben előfőzzük. Az előfőzött rizs, ha beitta a vizet, felöntjük a rizshez képest másfélszeres mennyiségű forró tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a lereszelt citromhéjat, és lassú tűzön, néha megkeverve készre főzzük. Ha elkészült kihűtjük. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. A zselatinport fél deci forró vízben feloldjuk. Ekkor hozzáadjuk a cukros tejszínhabot, lazán összeforgatjuk, belekeverjük a feloldott zselatint és 4 egyforma, fém vagy műanyag savarin vagy koszorúformába szedjük. Végül 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni. A gyümölcsöket leszárazzuk, megmossuk és leszárítjuk, vagy ha fagyasztottat használunk, akkor kiengedjük. Meglocsoljuk a mézzel, gyengén összekeverjük. Tálaláskor 4-5 másodpercre forró vízzel töltött edénybe mártjukaformákat, tányérra borítjuk, és a közepébe halmozzuk az előkészített gyümölcsöt. Friss citromfűvel vagy mentával díszítve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcsrizs erdei fiomságokkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook