Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcsös-zabpelyhes tepsis süti recept

Gyümölcsös-zabpelyhes tepsis süti recept

Elkészítési idő 60 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 599 kcal

A Gyümölcsös-zabpelyhes tepsis süti hozzávalói:
5 tojás
15 dkg kristálycukor
25 dkg zabpehely
3 dl tej
1 tasak vaníliáscukor
30 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt is jó)


A Gyümölcsös-zabpelyhes tepsis süti elkészítési módja:
Forraljuk fel a tejet, és öntsük rá a zabpehelyre, majd hagyjuk megdagadni. A tojássárgákat a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd forgassuk bele a gyümölcsöket (ha nincs friss gyümölcs, jó az aszalt is, vagy lecsegtetett kompót) és a beáztatott zabpelyhet. Végül a kristálycukorral kemény habbá vert fehérjével lazítsuk fel. Kivajazott, lisztezett tepsiben, 180 °C-on kb. 30 perc alatt süssük készre. A süti tetejét sütés előtt magvakkal és gyümölccsel díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcsös-zabpelyhes tepsis süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook