Gyufa keksz recept

A Gyufa keksz hozzávalói:
20 dkg vaj
15 dkg finomliszt
15 dkg étkezési keményítő
0.5 tasak instant élesztő
2 db tojás
10 dkg cukor
2 ek porcukor
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé


Gyufa keksz

A Gyufa keksz elkészítési módja:
A lisztet,keményítőt,élesztőt összekeverjük Majd hozzáadjuk a csipet sót,egy egész tojást,egy tojássárgáját,a vajat(darabokra aprítva),a cukrot,és szépen lassan eldolgozzuk.20 percig pihentetjük letakarva a hűtőszekrényben. A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk.Kb 6-7 cm hosszú és fél centi széles csíkokat vágunk.A megmaradt egy tojásfehérjét könnyedén kicsit felverjük, megkenjük vele a gyufaszálakat, majd sütőpapíros tepsibe helyezzük őket.A tetejüket megszórjuk porcukorral elkevert cukorral,majd 180 fokos előmelegített sűtőben 12 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek,végeiket olvasztott csokoládéba mártjuk,sütőpapíron hagyjuk megszáradni.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A gyufa keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook