Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gyors grízgombóc, vagy májgombóc leves. recept

Gyors grízgombóc, vagy májgombóc leves. recept

Elkészítési idő 15 perc

A Gyors grízgombóc, vagy májgombóc leves. hozzávalói:
2 db erőleves kocka.
1 csésze Búzadara (4 dl-esben)
1 tojás
csipet só
1 Konzerv májkrém
1,5 l víz


A Gyors grízgombóc, vagy májgombóc leves. elkészítési módja:
Felfoldom a forróvízben az erőleveskockákat. Hagyom főni, ez idő alatt összekeverem a darát tojást, sót és ha májgombócot akarok, akkor a májkrémet is. A forásban lévő alapjébe, kanál segítségével beleszaggatom a masszát. Kavarni nem kell! 5 percnyi fővés után már fogyasztható.

A masszába nyúljunk mindíg vizes kanállal, mert így nem ragad.
Bármilyen leveskockát használhatunk.
Zöldségekkel is gazdagíthatjuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gyors grízgombóc, vagy májgombóc leves. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook