Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gyors chilis bab recept

Gyors chilis bab recept

A Gyors chilis bab hozzávalói:
60 dkg darált marha és disznóhús vegyesen
60 dkg vörösbab konzerv
40 dkg főtt kukorica (2 doboz)
3 dl paradicsomszósz
1 db kápiapaprika,
2 teáskanál fűszerpaprika,
fél liter húsleves
1 db nagy fej vöröshagyma
3 db gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
1 db kisebb piros chilipaprika
cayenne bors egy csipet
4 evőkanál olaj


Gyors chilis bab

A Gyors chilis bab elkészítési módja:
Egy nagyobb lábosban a felaprított hagymákat megdinszteljük. Beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a paprikával, a chilivel és cayenne borssal is. Ha a hús kifehéredett, adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, és a konzerv paradicsomot, majd 30 percig hagyjuk a tűzön az egészet, felöntve a húslével. Adjuk hozzá a vörösbab konzervet és a kukoricát, és az egészet forraljuk össze. Ha megfelelő az állaga, fűszerezzük még kedvünkre.

Tetszés szerinti körettel tálalható, de én magában is nagyon szeretem.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gyors chilis bab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook