Győri Kaáli Intézet infók (beszélgetés)
Akkor szerintem találkozunk én is május 4. 13óra! :)
Mindenki május 4-re kapott időpontot? Mi is kaptunk szerencsére.
Sziasztok! Van 300 egység Gonal F-em. 2016 januárban jár le, szigorúan hűtőben tárolom! Ha valaki szeretné szívesen odaadom. Szerencsére nekem már nincs rá szükségem!
Sziasztok, én is kaptam ma, kb akkor, amikor Te, pappnebzs :-) tökre örültem, az esélytelen nyugalmával telefonáltam. A múlt hónapban volt ugye az első sikertelen lombikunk, az elmúlt másfél héten az erőt gyűjtöttem hozzá, hogy az elutasításokat tudjam feldolgozni :-) erre tessék, rögtön sikerült :-) MÁjus 4. HOgy tud örülni az ember már ennek is :-)
Sziasztok! Én most kaptam időpontot Boga dokihoz! :)
Sziasztok, ma voltunk konzin Bogadokinál. (kistesót szeretnénk) csak azért írok, hogy megoszhassam az örömöm, hogy elindultunk:) igaz ápr közepre kaptunk csak időpontot spermavizsgálatra, de sebaj:)) én voltam az, aki szinte minden vérvizsgálatot, amit ajánlott és kötelező elvégeztetni, megpróbált TB-re megcsináltatni. jelentem: sikerült:))))
Nagyon szépen köszönöm a választ, időközben szerencsére már jelentősen enyhült.
Most már csak azon kell nyugodtan izgulni :)
hogy pozitív lesz-e a végén a teszt.
Kívánok mindenikinek sok erő, türelmet és bátorságot, hogy álmaink valóra váljanak!!
inkább arra gondolnék, hogy borult a hüvelyflórád és a folyás miatt van ez.babának nem árt, de ha továbbra is fennáll.kezelik.ennyi
Babika, biztosan profi orvos műtött, ha ilyen kiterjedt endóval sikerült spontán teherbe esni. Most jól vagy? Utána olvastam és a statisztikák szerint a Győri Kaáli magasan jobb, mint a BMC. Csak jókat hallottam róluk. A Budai Kaálit pedig eleve kizártuk, nincs jó tapasztalatunk. A fiunk már 14 éves. :) Nekem a bélből 25 cm-t el kellene távolítani a dokim szerint. Amúgy tiszta vagyok, de a bélen rajta van, nem mert hozzányúlni, azt mondta, sérülhet a bélfal. Úgyhogy rajta hagyta. Elő voltam jegyezve egy bélszakasz eltávolító műtétre, de nem mertem belemenni, mivel közel van a végbélhez és nem hiányzik egy sztóma. Nem tudom, Kőrösi ehhez mit szól majd. Megköszönöm, ha elküldöd priviben, amit tudsz az ellenanyaggal kapcsolatban. Előre is köszönöm.
Nem kaptam előre semmit. Köszönöm szépen az infót!!!
Betti, nekem spontán sikerült, de előtte volt két vetélésem egy lombikom és most nem akar összejönni a tesó, szóval az orvosok szerint kész csoda, hogy sikerült és az, hogy ki tudtam hordani...azt hiszem, nekem is elég kiterjedt volt, egy csokiciszta, egy csomó a bélnél, szigetek máshol is és miómák a méhben, ezeket mind kivették a műtétnél.
Az ellenanyag vitatott, mármint hogy fennáll-e ez a jelenség. Ha érdekel bővebben, priviben megírom, amit erről tudni kell.
Mennyi idős a kisfiatok? És akkor abban gondokozol, hogy Győrbe mennél most a BMC helyett? Tőlem CA 125-öt kértek, ha nem látnak semmit az UH-n, akkor lombik előtt szerintem beérik ennyivel, tehát nem kérnének újabb műtétet.
Jázmin! Gratula! Sok egészséget és tejcsit!!!
Jázmin, gratulálok, és sok boldogságot kívánok Nektek! :-)
Szia! Pozitív eredmény esetén a főnővér adja a további progi recepteket. Gondolom neked sem írták fel előre az összeset, és valóban a recepción adnak időpontot uh-ra. Ilyenkor az orvossal nincs "találkozó".
Gratulálok! Mostantól remélem minden ilyen simán fog menni! :)
Igen, én is ismerek endós nőket, akiknek sikerült a baba, de nekik nem volt olyan kiterjedt, mint az enyém. Neked spontán sikerült a kicsi? Na erről az ellenanyagról meg én nem hallottam. :( 2 éve műtöttek, aztán 2 évig Visanne-t és Mistralt szedtem, de nem bírtam a mellékhatásokat, ezért 2 hónapja Mirena hormonspirál van fenn. Tehát elvileg most tiszta vagyok, mert 2 éve, a műtétem óta nem is menstruáltam. A 4. lombik után már úgy éreztük, elfáradtunk. Örökbefogadtunk egy kisfiút. Mivel ösztrogénfüggő a betegség, nem akartuk erőltetni a stimulációkat, így mindketten úgy voltunk vele, hogy jó lesz nekünk így hármasban, el kell fogadni, hogy így alakult. De a múltkor kontrollon voltam a dokinál és azt mondta, tiszta vagyok és elvileg most nagyobb az esélyem, mint 23 évesen, amikor tele volt mindenem endóval. Mondta, hogy ha akarjuk még megpróbálhatnánk, mert idén leszek 39 és vészesen fogy az időnk. Láttam a férjem, hogy ő is szeretné, így aztán úgy döntöttünk, neki futunk még egyszer.
Betti, nekem a bélre ránőtt, de bélszakasz-eltávolítás nélkül ki tudták venni. A hiszteroszkópián semmit sem találtak, mondjuk ez az endó műtét után fél évvel volt és magánál az endo műtétnél vettek ki miómát a méhből.
Én erről a szivacsos dologról még nem hallottam, de ettől még lehet benne igazság. Győrben csinálnak méhkaparást, ha már sokadik lombik, az segíti a megtapadást. De úgy tudom, a BMC-ben is van ilyen.
Nekem már van egy kisfiam, aki 1 évvel a műtétem után fogant, tehát univerzálisan biztosan nincs olyan, hogy alkalmatlan egy endós nő méhnyálkahártyája a megtapadásra.
Amit még rebesgetnek, hogy az endó ellenanyagot termel a beágyazódó embrió ellen. Mikor nézetted meg magadat utoljára endó-ügyben? Mert erre gondolom, egy tisztító műtét lehet a megoldás, illetve vannak kezelések (Smpflipid, IVIG), amit sok lombik után indokolt esetben lehet a lombik előkészítéseképpen kapni, de ezeknek az ügyintézése nagyon bonyolult sajnos. Nem semmi, hogy 23 évesen lement ennyi lombik! Megkérdezhetem, hogy hogyhogy csak most próbálkozol újra babával?
Szia! Reggel leveszik a vért, aztán olyan fél 10 és 10 ra körül a főnővér megmondja az eredményt. Ha pozitív nem tudom sajnos hogy van tovább, ilyenben még nem volt részem. De azt hiszem ha megfelelő magas a hcg akkor uh-ra kérni kell a recepción időpontot. Ha nem elég magas még a hcg akkor újabb vv és újabb eredmény a főnővérnél. Sok sikert!
Sziasztok,
Tudnátok segíteni abban, hogy a beülti utáni HCG vérvétel eredményét hogyan és mikor közli??
Ha pozitív akkor lesz utána még egy konzultáció az orvossal??
Köszönöm!!
Babika, neked mi lett a hiszteroszkópia eredménye? Bélendód is van? Fogalmam sincs, mikor kell csinálni. Az előző 4 lombikom 16-17 éve volt, abban bízom, hogy ha most az ötödiknek nekimegyünk, már sokkal alaposabban kivizsgálnak. Azt a négyet anno két év alatt lezavarták, 23 éves koromra túl is voltam rajta. Most így utólag már bánom, de az orvosokra hallgattam, mert biztattak, hogy annyira fiatal vagyok, hogy tuti a siker. Gyönyörű embrióink voltak, mégsem sikerült. Utána mondták, hogy a nyálkahártya a ludas, mert alkalmatlan a beágyazódásra. Akkor neked nem mondtak ilyet?
Köszönöm Erus, aranyos vagy! Mindkét petevezetékemet kivették, úgyhogy csak a lombik jöhet szóba. Arwen tornáztam, de sajna nem sokat ért. Diétázom már jó ideje, de önmagában súlyos endónál ez nem elég, legalábbis nekem eddig sajnos nem volt az. Teljesen le kell állítani a petefészek működését, megszüntetni a menstruációt ahhoz, hogy visszafejlődjön az endó. De örülök, ha írsz nekem priviben, hátha hallok valami újat. Előre is köszönöm.
Gratulálok,s nagyon sok boldogsádot kívánok Nektek.
Isten hozott a nagyvilágban. Nagyon jó egészséget és sok boldogságot a gyönyörűséghez. ♡♡♡♡♡♡♡♡
Lányok! Tegnap este megszületett drága kisfiúnk,3130gr 50 cm :) Gyönyörű, nagyon gyors szülésem volt (2 fél óra ). Mindenkinek hasonló jót,gyorsat kívánok , és mielőbbi babásodást! :)
Betti, nekem endóm van (IV-es fokozatú), de erről még nem hallottam. Annyit tudok mondani, hogy nekem nem kértek hiszteroszkópiát Győrben (ettől függetlenül megcsináltattam) és a lombik során sem volt betervezve ilyesmi. Szerintem azt amúgy is azelőtt tudnák csak nézni, mielőtt indul a lombik, nem? De meg kellene beszélni azzal a dokival, akihez bekerülsz.
Én végeztem egy tanfolyamot, ahol azt mondták, hogy az endometriosis nem gyógyítható, viszont diétával és tornával sokat javul és bár nem tűnik el teljesen, de szinten tartható és ha "csak" ennyi a gond, akár simán is teherbe eshetsz, de mindenesetre a lombikos fogantatásra is sokkal jobb eséllyel indulsz. Ha érdekel írok róla bővebben.
További ajánlott fórumok: