Gyöngyösi vagy? (beszélgetés)
Itt a feketemunka is a lényeg.....
Semmit sem lehet egymással összehasonlítani, ám mégis minden-mindennel összefügg.Minimálbérből mindent kifizetni, ami a háztartásokat terheli....???Jó ez a rendszer:((
Ha majd a munkának lesz igazi értéke, akkor nem fognak az emberek a szabadságuk alatt, a pihenés helyett munkákat vállalni, akár feketén is.
Igen, mondjátok itt, már hallom: ez namcsak gyöngyösi probléma. csakhát probléma.
Egyébként a magam részéről remélem, hogy a munkáltatód nem fog találni embereket minimálbérért, és talán így emelni fog a fizetéseken, ha nem akarja a céget bezárni!
Szia Baltazár!
Meglehet tudni,hogy hol dolgozol?Én is ilyen munkát keresek,ahol egy müszak van.Szülés elött folyamatosba jártam,de a bölcsi mellett nem tudok csak egy müszakot válalni.mint tudjuk a gyes meg semmire nem elég.
A mi cégünknél tudom csak,hajszállal van a minimum fölött,de csak egy műszak,max.kettő,de az nem kötelező,hanem önkéntes alapon megy.Gondolom az még egy kicsi plussz.A te kőművesed jól fizeti a segédet,az enyém csak 4000-et ad.De az igen kemény munka,nincsenek túlfizetve.
Viszont az én cégem csak nőket foglalkoztat.Így nem érdemes hasonlítani.
Gondolom a fizetés miatt. A betanított munka most mennyit "ér"?. ja, és az hányműszakos rendben, csak a számolás miatt?
Csak példaként:
A kőművesem 5000-t adott a segédjének.dolgoztak hétvégén is. az úgy szorozva 27-tel~az 135.000Ft.
Nos?
Így is, úgy is
kb 40.000 ---26000 dolgozhatna:3200 nem tud; és emellé jön még, akik már nem is lehetnek munkanélküliek, mert nincs alapjuk rá; és ez megint nem annyi...
Halihó!
Az hogy mi néhányan a játszóterek álapotáról írogatunk egy dolog. De ha valakit nem érdekel a téma nem kell vele foglalkozni-ennyi!Ha van kisgyereked akkor tudom milyen az,mikor nem tudod elvinni olyan helyre ahol kiélheti magát.Ha nincs akkor meg majd megtudod.Az hogy sok a munkanélküli,arról nem a játszóterek tehetnek. Ez egy országos probléma,és megvannak erre az okosak,akik pénzt kapnak azért hogy kitaláljanak valamit.Ez a fórum nem fog megoldást hozni erre a problémára. Ja és nem akartam személyeskedni és senkit sem megbántani.köszönet sziasztok és jó pihenést!
Sztem az. Mert a munkanélküli szinte semmit nem tud nekik adni.Én is voltam munkanélküli, és voltak- vannak ott most is diplomások is / ezért is tudok a fóiskolásokról.... Az adózók pénzével támogatjuk őket. de meddig lehet az adózókat, tehát a tényleg - még - dolgozókat nyúzni? Vállalkozóként egészen fura dolgokat élek meg.....
Visszatérve, csak gondolatok.... Hát az is megoldás, ha tud az ember a gyerekének otthon játszóteret építeni, de ott is közösségben van a gyerek? ott is tanul a másiktól, a másikhoz? Gondolom, ha nekem most kisgyerekem lenne nem erről írogatnék, hanem , mint "akkor ", ha a hordóhinta nyikorgott, akkor a férjem ment az olajzóval.... nos, érted, mire gondolok? és akkor a város, ahol élsz, nem csak bevásárlási meg ügyeket intéznivaló hely lenne. mert hát egy város, az egy közösség is, függetlenül a hovatartozásától fajilag , pártilag és vallásilag. nem?
További ajánlott fórumok:
- Akik a gyöngyösi kórházban szültek, vagy fognak szülni!
- Van a Hoxán gyöngyösi?
- Vélemények a gyöngyösi Bugát Pál kórház szülészetéről
- Tudja valaki, hogy mennyi volt a felvételi ponthatár 2010-ben a gyöngyösi Vak Bottyán Szakközépben informatika ill. elektrotechnikai szakra?
- Budapest XIII. kerületben Madarász vagy Gyöngyösi ovi?
- Gyöngyösi vagy, vagy csak szeretnél írni