Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Gyöngyhagymás tészta recept

Gyöngyhagymás tészta recept

A Gyöngyhagymás tészta hozzávalói:
25 dkg szarvacska tészta

2-3 evőkanál olaj
10-15 dkg húsos szalonna
1 közepes vöröshagyma
kb. 1 kiskanál pirospaprika
bors
10 dkg ecetes gyöngyhagyma
2 ecetes csemege uborka
1 mokkáskanál finomliszt
2 dl tejföl


A Gyöngyhagymás tészta elkészítési módja:
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, 1 evőkanál olajjal összekeverjük, melegen tartjuk. A szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A maradék olajon pár percig pirítjuk. (Akkor jó, ha a hagyma aranysárga, a szalonna zsírjára sült.) A pirospaprikával behintjük, és azonnal pár evőkanál vízzel lelocsoljuk, nehogy megégjen. Megsózzuk, borsózzuk, és a lecsöpögtetett, apróra vágott uborkát és gyöngyhagymát hozzáadjuk, és pár percig főzzük. A lisztet a tejfellel simára keverjük, és az ízes levet ezzel sűrítjük, majd a tésztát is beleforgatjuk, átforrósítjuk. A receptet Ildikó küldte.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A gyöngyhagymás tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook