Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gyömbéres húsgolyók recept

Gyömbéres húsgolyók recept

A Gyömbéres húsgolyók hozzávalói:
60 dkg darált sertéshús
1 citrom reszelt héja
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem felaprítva
3 tojás
5 dkg liszt
2 ek szezámmag
10 dkg zsemlemorzsa
2 ek olívaolaj

bors
kis darab gyömbér reszelve


A Gyömbéres húsgolyók elkészítési módja:
A darált hússal összekeverünk egy tojást, a felaprított petrezselymet, az összezúzott fokhagymát, a reszelt citromhéjat és egy kiskanál reszelt gyömbért. Sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk és vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle. Lisztbe hempergetjük, belemártjuk a 2 felvert tojásba, majd jöhet a szezámmagos zsemlemorzsa. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, kevés olajjal meglocsoljuk és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Sütés közben néhányszor megforgatjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A gyömbéres húsgolyók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook