Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Gyömbéres eperdzsem recept

Gyömbéres eperdzsem recept

A Gyömbéres eperdzsem hozzávalói:
2000 g eper (előkészítve)
100 g friss gyömbér
350 g nyírfacukor + édesítő ízlés szerint
1 tasak 2 : 1 dzsemfix


A Gyömbéres eperdzsem elkészítési módja:
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Kimérünk 1000 g-ot és pépesítjük. A gyömbért megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük. A földiepret és a gyömbért egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért nyírfacukrot és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A gyömbéres eperdzsem elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook