Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gyömbéres csirkeszárny recept

Gyömbéres csirkeszárny recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Gyömbéres csirkeszárny hozzávalói:
70 dkg csirkeszárny
2 ek. rizsliszt
fél dl száraz fehérbor
3 ek. étolaj
1 ek. borecet
3 ek. szójaszósz
1 ek. reszelt vöröshagyma
1-1 kk. őrölt gyömbér és cukor


A Gyömbéres csirkeszárny elkészítési módja:
A csirkeszárnyakat megmostam, a szárnyvéget levettem (levesbe főzöm majd) és a forgóknál kettévágtam. A gyömbért, a borecetet, a fehérbort, a szójamártást, a reszelt vöröshagymát és a rizslisztet összekevertem, majd e páclében egyenként megmártottam a húsdarabokat. A megmaradt páclét rácsorgattam a húsra és hűtőszekrényben néhány órán keresztül érleltem. Serpenyőben felforrósítottam az olajat és a páclétől lecsöpögtetett szárnydarabokat erős tűzön mindkét oldalukon ropogósra sütöttem. Melegített tálra szedtem. A serpenyőben maradt zsiradékba öntöttem a maradék páclevet, összeforraltam, majd a sült húsra csurgattam. Sáfrányos, gombás rizzsel és szalmaburgonyával kínáltam. Hagymás paradicsomsalátát adtam mellé.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A gyömbéres csirkeszárny elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook