Gyermekem szeptember óta egyedül jár óvodába, szerintetek felelőtlenség ez? (beszélgetés)
Nem tudom hogy akik egyedül engednek egy óvodás gyereket közlekedni, hogy vidékiek vagytok-e. A vidéki körülményekkel nem vagyok tisztában. Mi Pestiek vagyunk és még a 11 éves lányomat és a 13 éves fiamat sem engedem egyedül sehova. Mondjuk nem a közelünkben van a suli, busszal kéne menniük. A fiam ugyan mehet a közelbe ide-oda egyedül, de a lányom még mindig sehova!!!!Úgyhogy számomra már a téma is idegen.:) Az autók, a sok részeg az utcán, a semmirekellő lógós nép, és a pedofilokról már nem is beszélek......sok veszélynek van akkor is kitéve ha mellette vagyunk, nemhogy ha nem.
Koszonom a velemenyedet neked es mindenkinek akkor is ha esetleg elter az enyemtol ! Koszi megegyszer. :)
Ez csak az én véleményem.Én elkísérném.
anno én is egyedül jártam néha, pedig még buszra is kellett szállni 5 perc erejéig. ilyen formában biztos nem engedném el egyedül a gyermekem. de amit Te leírtál nem látok benne semmi kivetnivalót.
Nekem ez érthetetlen.Ha otthon vagytok nem fér bele az időtökbe,hogy elkísérjétek?Felnőtteket is ér baleset, akkor egy 5 éves gyereket hogy mertek egyedül elengedni.
Szerintem felelőtlenség még óvodás gyereket egyedül kiengedni az utcára. Még az iskolásokat is lehet félteni.
Ne gondold, hogy kenyelmessegbol teszem, hiszen a kicsi miatt mar 6-fel 7 kor felkelek, de ezzel is megadom neki az eselyt arra hogy megmutassa milyen nagy fiu mar . Mellesleg a fiam kivansaga volt hogy ne kisergessem mar :) Es most miert ne adjak neki lehetoseget gondoltam. Eddig nem bantam meg.
hálistennek neki nem kell útan átmenni! végig az út szélén megy, és ha kiér a főút mellé a járdára érkezik pont arra az oldalra ahol az ovi van!
ha körülnéz és megvárja az autót nincs baj vele. engem jobban aggasztana, hogy mi van, ha felkapja valami rosszember és elviszi...
a fiam is egydül jár oviba és haza is! pedig nekünk nem szemben van, hanem kb 15 perc gyalog... reggel 8 kor indul, és 8 20 kor telefonálnak az oviból hogy megérkezett. 4 kor indítják, én 4 20 kor odacsögök hogy itthon van. szeptember óta! ez nem felelőtlenség! egyébként ez gyerekfüggő. én megbízom a fiamban, okos ügyes körültekintő alapos gyerek! ha kicsit is hebrencs lenne nem engedném!
És ha kilép az autó elé az ablakból mit tud csinálni?
??? erre mit mondhatnék. látod amíg bemegy az oviba, innentől nem értem az óvónő problémáját.
Szerintem ha az ablakból nézed el is kísérhetnéd.Én azt tenném.
Nagyobb fiam nagycsoportos jovore megy iskolaba. Az ovoda a hazunkkal szemben van az ut tulso oldalan, hozzateszem nem egy foutrol van szo !
Minden reggel az ablakbol nezem hogy megy at az uton, es hatarozottan mondhatom hogy felelossegteljesen korulnez ha auto jon elobb elelgedi majd csak utana megy at. A tobbi szulo es nagymama is nagyon dicseri milyen ugyes. Mai napon kioktatott az ovono, hogy milyen felelotlensegnek tartja a dolgot es hogy tobbet ne engedjem egyedul ovodaba. Velemenyek ?
További ajánlott fórumok: