Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Gyermek agresszív viselkedése fórum

Gyermek agresszív viselkedése (beszélgetős fórum)


21. kismackó2006 (válaszként erre: 20. - Epervirág)
febr. 25. 13:45
Van, de messzebb. De azt hiszem, ennél mindegyik jobb.
20. epervirág (válaszként erre: 19. - Kismackó2006)
febr. 25. 13:13
Nem tudtok a közeletekbe esetleg egy speciális sulit?
19. kismackó2006 (válaszként erre: 18. - Nyamitörp)
febr. 25. 13:09
Az előző iskolában is voltak vele gondok de ott jobban tolerálták, sokkal elfogadóbb volt a közösség. Itt normál iskolában van egy eltérő tagozat. Az igazgató nem gyógypedagógus, nagyon merev.
18. Nyamitörp (válaszként erre: 17. - Kismackó2006)
febr. 25. 12:46
Lehet, hogy ez a váltás viselte meg őt.
17. kismackó2006 (válaszként erre: 16. - Nyamitörp)
febr. 25. 11:58
Igen, az előző iskola sokkal jobb volt, csak költözés miatt voltunk kénytelen váltani szeptembetől.
16. Nyamitörp (válaszként erre: 13. - Kismackó2006)
febr. 25. 11:33

Szerintem is érdemes megpróbálni váltani. Ha szerencsétek van, lehet, hogy a másik iskolában segítőkészebbek, elfogadóbbak és még az is lehet, hogy a gyerek is nyugodtabb lesz.

Biztos érzi a fiad is, hogy ebben az iskolában ellenségesek vele, valószínű, hogy ez meg csak fokozza az agresszivitását.

15. kismackó2006 (válaszként erre: 14. - Epervirág)
febr. 25. 11:28
Köszönöm
14. epervirág (válaszként erre: 11. - Kismackó2006)
febr. 25. 10:50
Ha renkivüli lehet akár gyorsan is.Drukkolok,hogy minden rendben legyen!
febr. 25. 10:46
Szóval sajnos ott tart a dolog, hogy szerintem mindenki jobban jár ha iskolaváltás lesz. Bár ez az iskola sokkal közelebb van, de ha ilyen a háttér, akkor mindenkinek jobb lesz egy másik.
12. kismackó2006 (válaszként erre: 9. - Epervirág)
febr. 25. 10:43
Mi Vas megyében lakunk.
11. kismackó2006 (válaszként erre: 10. - Bözsi néni)
febr. 25. 10:42
Most annyi van, hogy az iskola kezdeményez rendkívüli szakértői felülvizsgálatot. De gondolom, a se gyorsan van.
10. Bözsi néni (válaszként erre: 8. - Kismackó2006)
febr. 13. 12:28

Ezt ők nem állíthatják, mert nem szakemberek! Vagy van rá képesítésük, hogy diagnosztizálják, mi tartozik a fogyatékossághoz?


Ne hagyd magad! Mondd meg a suliban, hogy segítsenek megoldást találni, vagy ezt a fenyegetést nem hagyod annyiban és jogi útra tereled a dolgot. Hidd el, ezt nem akarják.

9. epervirág (válaszként erre: 8. - Kismackó2006)
febr. 13. 07:40
Nem tudom hogy merre laktok de nálunk 13. Kerületben van egy Iskola aminek az a neve hogy prizma általános Iskola ott SNI gyermekek vannak. Ez az iskola a Váci úton van rajta van az interneten érdemes lenne őket felhívni.
8. kismackó2006 (válaszként erre: 5. - Bözsi néni)
febr. 13. 07:27
Ők azzal magyarázzák,hogy ez nem a fogyatékossághoz tartozik. S még egyszer ilyen előfordul akkor feljelentést tesznek a gyerek és a gondviselője ellen.
7. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Kismackó2006)
febr. 12. 22:30
Arra tippelek hogy ki akarják a gyereket golyózni . De jobb is lenne neki máshol ahol tudják kezelni.
6. Nyamitörp (válaszként erre: 5. - Bözsi néni)
febr. 12. 22:29

Én is úgy gondolom, hogy az iskola lehetne segítőkészebb. Adhatnának tanácsot, hogy hova forduljon a szülő ilyen esetben.

Fura, hogy egy komplett tanári kar, igazgatóstul, mindenestül ennyire képes egy gyerekkel szemben, hogy feljelentést tesznek.


Egyik ismerősömnek a kisfiával voltak problémák az iskolában. ("Sima" iskolában, nem beteg gyerekről volt szó.) Ő nagyon hisztériás volt és állandóan becsinált óra alatt. Már az egész osztály ki volt rá akadva, a szülők felháborodtak, hogy higiéniai szempontból veszélyes a többi gyerekre is, követelték, hogy rúgják ki a kisfiút az iskolából.

Az igazgató behívatta az anyukát és javasolta neki, hogy vigye pszichiáterhez a gyereket, konkrét nevet, címet adott neki illetve orvosi kivizsgálást is javasolt, szintén adott nevet, címet. Meg néhány nevelési tanácsot is adott anyukának, hogy min próbáljanak változtatni.

5. Bözsi néni (válaszként erre: 3. - Kismackó2006)
febr. 12. 21:50

Ne hagyd, nincs joguk rendőrséggel fenyegetőzni. Inkább mondd azt, hogy feljelented te őket, mert az SNI-s gyerekkel szemben hátrányos megkülönböztetést és tűrhetetlen bánásmódot alkalmaznak.


Nekem ugyan nincs ilyen gyermekem, de nekik nem a fenyegetés, hanem a segítés lenne a dolguk!


Ha van ingyenes jogsegély szolgálat nálatok, fordulj hozzájuk. Meg a családsegítőkhöz. De én a kapott ajánlott levéllel meg a gyerek orvosi papírjaival lehet, hogy inkább feljelentést tennék a suli ellen, jogtalan fenyegetés és megfélemlítés miatt.


Persze ha tényleg agresszív a gyerek a többivel, akkor tenni kell valamit, mert a többi gyereket meg kell védeni, de nem ez a módja. Akkor más intézmény kell neki.

febr. 12. 17:29
Nekem is a nagy SNI-s.Csak azèrt jár rendes suliba mert azt mondtak,hogy az bocs,hogy igy írom az ikuja pont a hatàron van.De kijar egy hèten kètszer fejlesztő tanàrnő,fel van mentve matekbol.Viszont ő itthon èli ki magat nem a suliba.Van amikor hiszti rohama van,üldőzèsi maniaja,állandoan beleköt a húgába.Itt lakunk most a szüleinknèl,de hidd el itthon rettenetes.Èn szpichiaterhez hordtam,de semmit nem èrt.De ez is csak azèrt mert ennyit èrt a doktornő.Mi 6 èves kora óta jarunk a pedagogiai szakszolgalathoz ők mentetèk fel matekbol.De ezt a rendőrsègi feljelentèst èn sem èrtem.
3. kismackó2006 (válaszként erre: 2. - Epervirág)
febr. 12. 15:45
Sajnos nálunk azért más a helyzet, mert SNI a gyermek és egy normál iskolán belül van egy eltérő tantervű osztály, ahova jár a fiam. Az iskola igazgatója nem gyógypedagógus. A pedagógiai szakszolgálatnál bejelentkeztem, ott van pszichológus is, de nem tudom, hogy egy ilyen gyereknél lesz-e eredmény ezirányban. Várom,hogy visszahívjanak, csak azért nagyon elkeseredtünk, hogy azt írják, hogy rendőrséghez fordulnak. Az azért durva. Nem késsel rohangál a gyerekem vagy ilyesmi.
febr. 12. 15:18
Szia Nem tudom mennyire tudok segíteni neked de megpróbálok . Lányom diszlexiás 14 éves 8. Osztályba jár nálunk is voltak gondok mivel két fiú állandóan bántotta a lanyomat meg a baratnőjèt ők.rendes suliba jarnak hiaba szóltunk az igazgató nőnek szèttarta a karjàt,hogy nem. Mit csinálni így a lányom meg a barátnője átkerültek a másik osztályba pedig a két fiú fizikálisan is bántotta őket!Amugy lanyom rendes sukiba jar.Neked kislányod vagy kisfiad van? Szerintem 3rdemes lenne gyerek szpichologushoz elvinni.
febr. 12. 14:57

Sziasztok!

A problémánk az, hogy 12 éves gyermekem magatartás zavara (zavarja az órát, trágár beszéd, hozzányúl a tanárhoz ( néha ellöki, de nem a szó szoros értelmében). Eltérő tantervű iskolába jár enyhe értelmi fogyatékosként. Sajnos sok a panasz vele kapcsolatosan, javasolták, hogy a ped. szakszolgálattal vegyük fel a kapcsolatot. Megtettem, de még nem jeleztek vissza. Közben kaptunk ajánlott levelet a tegnapi nappal, hogy ha nem változik a helyzet a gyerekkel kapcsolatban, rendőrségi feljelentést tesznek a gyerek és gondviselője ellen, merthogy ez nem a fogyatékossága kategória. A szakértői bizottsághoz forduljak, vagy ki az, aki tudná, mit csináljak? Egy másfajta iskola?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook