Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Gyerekvállalás aszexuálisként fórum

Gyerekvállalás aszexuálisként (beszélgetős fórum)

18. Guruljka (válaszként erre: 17. - VincaMinor)
jún. 15. 19:02

Igazad van.

És ha nem fogan meg elsőre, vagy pláne nehezen esik teherbe, akkor mégis meddig "használtassa" magát?

17. VincaMinor (válaszként erre: 12. - Pteri)
jún. 15. 18:59
Akkor inkább a mesterséges megtermékenyítés.Nem szeretnék egy gyereknek olyan fogantatást,ami az anyjának a ‘szükséges rossz’ kibírását jelenti.Persze,tudom én,hogy az emberek jelentős része nem szerelmes ölelésből fogan...de akkor inkább egy steril orvosi beavatkozás,mint egy megalázó aktus.
16. Lilla4
jún. 15. 17:37
Véleményeket és tanácsokat, épp így ahogy írtatok, meg gondoltam jelentkezik valaki, aki hasonló cipőben jár. Keresem a megoldást. Szexkalandra nem tudnék vállalkozni, mesterséges megtermékenyítésre igen.
15. pteri (válaszként erre: 14. - Guruljka)
jún. 11. 21:43
Lehet. Én akkor talán jelentkeznék nevelőszülőnek. Az is egyféle vállalás. És pont erős, önálló nőknek valò. De igazán nem is tudjuk mit akart, csak találgatunk, hiszen megint egy fórum, ahol egymással beszélgetünk, nem a fórumindítóval.
14. Guruljka (válaszként erre: 13. - Guruljka)
jún. 11. 21:07
Ez pedig azért mégis némi keresést és válogatást, randevúzást követel, a kérdező valószínűleg ezt is el akarja kerülni.
jún. 11. 21:05
Én is ismerek nőt, aki gyermeket akart, házasságot nem, de azért a minimális szimpátia és a tisztelet kölcsönösen megvolt.
12. pteri (válaszként erre: 11. - Guruljka)
jún. 11. 20:33
Persze. De gondoltam, arra kíváncsi, mi a véleményünk. Én leírtam, ami eszembe jutott. Több nőt ismerek, aki nagyon szeretett volna gyermeket és ezért lefeküdt valakivel szerelem nélkül. Gyorsabb és olcsőbb, mint a mesterséges megtermékenyítés. De ezt persze mindenki maga tudja, mit vállal, mit nem. Én a mesterséges megtermékenyítést nem vállaltam a férjem kedvéért sem pl.
11. Guruljka (válaszként erre: 10. - Pteri)
jún. 11. 17:27

Mindez nem kötelezi a kérdezőt.

Nyilván nem részletezte, de nem akar sem a felhozatalból válogatni, sem addig "használatra készen" állni, míg meg nem termékenyült.

10. pteri
jún. 10. 20:09
Miért ne? Néhány generációval ezelőtt , amikor az emberek többnyire nem szerelemből házasodtak, az asszonyok egy életen át tették a kötelességüket és sok gyerek született! Akkor te is kibírod, amíg célba jut a sejtecske .
9. someone (válaszként erre: 1. - Lilla4)
jún. 9. 23:37

Mi köze a gyerekvállalásnak az aszexualitáshoz?

Aszexuálisnak azokat nevezzük, akik egyébként képesek volnának a szexuális tevékenységre, de nem kívánják azt. (de ettől még nem halnak bele egy aktusba.)

Tökéletes szülő lehet ettől még belőled, ha képes vagy a cél érdekében a gyakorlati részét bevállalni és eleve úgy állni a dolgokhoz, hogy egyedülálló szülő leszel.

Az erkölcsi részét ne boncolgassuk (joga van e a férfinek tudni róla, gyerektartás, stb) mert nem erről szól a kérdés, de ezeket is át kell előtte gondolni.

Ismétlem, az aszexualitás nem zárja ki a gyerekvállalást!

8. Serena.. (válaszként erre: 3. - Lilla4)
jún. 8. 22:08
Én a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttem, ehez viszont kell megfelelő anyagi háttér. (Mondjuk egy gyermek felneveléséhez is). Itthon engem mindenhol elutasítottak. Saját tapasztalatom szerint sem könnyű ez az egész, jól végig kell gondolni, számba venni mindent és úgy dönteni. Akárhogy is döntesz én sok sikert kívánok.
7. Elliana (válaszként erre: 6. - Lilla4)
jún. 8. 21:25
Szerintem inkább a bürokrácia 🤔 persze az egészségen felül
6. Lilla4 (válaszként erre: 5. - Elliana)
jún. 8. 21:12
Köszönöm! Igen, a megtermékenyítés bonyolultabb:)
jún. 8. 21:09

Szerintem egyáltalán nem attól függ milyen anya leszel, hogy milyen a szexuális irányultságod. Persze a kivitelezés már nehezebb ebben az irányban.

Járd végig az útad. Sok sikert és örömöt kívánok. 😊

jún. 8. 21:00
egészség, elírtam
jún. 8. 20:59

Összetett kérdés, hogy mitől függ, talán az egsézségtől és a szerencsétől például. Valóban nem lehet akadály az aszexualitás, de szerintem nem megy olyan simán sem, legalábbis ez a tapasztalatom.

A mesterséges megtermékenyítés lehet a járható út számomra, amivel persze nincs gondom.

jún. 8. 20:40
Szia én nem gondolom magam aszexuálisnak de tény, hogy nem vagyok leszbikus férfival pedig nem tudok elképzeli egy kapcsolatot. Igaz nekem nem a szexuális irányultságom terelt abba az irányba, hogy egyedül vállaljak gyermeket de én vállaltam. Van két másfél éves kisfiam. Szerintem a gyermekvállalás nem függ a szexuális beállitottságtól. Inkább mástól...
jún. 8. 20:30
Jár valaki hasonló cipőben?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook