Gyerektartás esetén kötelezhet a bíróság arra, hogy számlákkal igazoljam mire költöttem a pénzt? (tudásbázis)
Szerintem sem kötelezhetnek ilyesmire.
Viszont ötletnek nwem rossz. Én simán összeírnám, amit egy hónapban költök a gyerekre (akár számlával igazolva), aztán az orra alá dörgölném, hogy mennyit ér a gyerektartása.
Viszont:
Lehet kérni, hogy ő vásároljon meg bizonyos dolgokat, amikre szükségük van, gyógyszer...
És ő igazolja számlával, hogy igenis költött a gyerekekre ilyen formában.
A gyermektartásdíj-fizetésnek és a láthatásnak semmi köze egymáshoz.
Egyébként megteheted, hogy a számlákat összegyűjtöd a menzától kezdve. Az más kérdés, hogy mondjuk az osztálypénzről kapsz-e áfás számlát :D - :(
Attól, hogy nem látogatja köteles fizetni.
Szerintem nem kötelezhet rá a bíróság. Gondolj bele, hogy minden vásárlás alkalmával külön fizess a gyerekednek vásárolt áru után, illetve a közületi számláktról hogy kérsz számlát?
Megkéred a gázszolgáltatót, hogy kb ennyi megy rá a gyerekeimre és kérek róla számlát?
Nem csak a játékokra, készségfejlesztőkre, tanszerekre kell ilyenkor gondolni. Ott a víz, áram, gáz...
valaki tudna segiteni???
3 éve én nevelem a gyerekeimet az édesapjuk nélkül.
8 havi gyerektartással van elmaradva amit nem hajlandó megfizatni mert eddig nem jött látogatni.
benyujtott egy kérvényt a biroságra hogy amit majd fog fizetni gyerektartást áfás számlával igazoljam hogy mire költöm!!!állitása szerint elverem a a pénzt.kötelezhet erre a biróság???
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Miért nem büntetném az apát, ha nem fizet gyerektartást!
- Panelprogram - Kötelezhetnek rá?
- A volt párom munkáltatója kötelezhet engem arra, hogy a gyerektartás összegét személyesen vegyem át? Számlára nem tud, vagy akar utalni.