Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Gyerekekkel a kórházban fórum

Gyerekekkel a kórházban (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Gyerekekkel a kórházban

2010. febr. 23. 14:44
Sziasztok. mi is nemrég feküdtünk kórházban egy hetet. Rémálom volt, nekem az a véleményem hogy az anyukák rá vannak kényszerítve azon felül persze,hogy szívesen csinálják, arra hogy mindent maguk intézzenek,mindenre odafigyeljenek mert a nővérek egy cseppet hanyagok!Ha nem vagy erőszakos meg se mondják mi baja a gyerekednek és nem sürgetik a leleteket. Nálunk ha hamarabb kitörök akkor nem kell egy hetet bent lennünk egy felfázás miatt.Mikor bekerültünk szegény kislányom 1,5 órán keresztül ordított,mert mindenhol szurkálták, hozzáteszem 6 hónapos, mert h1n1-re gyanakodtak,bár a lázon kívül semmi tünete nem volt,és azt sem hagyták hogy ott legyünk vele. A folyosón végig sírtam amíg ki nem adták.Persze negatív lett, és egy hét múlva derült ki hogy felfázott...Pedig ha egyből vesznek egy pisi-t akkor nincs ez a tortúra.Arról nem beszélve hogy a kórházi ágyak úgy nyikorognak hogy a baba attól nem tud aludni a lelkii stresszről nem beszélve!
18. Nikice
2010. febr. 22. 08:53
Bennem az hagyott mékly nyomokat, hoyg habár minden tekintetben én láttam el a lányom még a műtét után is (nyilván ez alól kivétel a vénás injekció), de én adtam gyógyszert én cseréltem a párakötést rajta, fürdettem, etettem, lázat csillapítottam, vittem át a kórház másik osztályaira, ergo viziten kivül a szobába más be sem jött, nem is kellett neki, mégis úgy éreztem, hogy ferde szemmel néznek a nővérek rám.
2010. febr. 22. 07:30
Az én menyem is a kórházban töltötte 3 éve többek között a szentestét, az ikerunokák egyikével. Helybéli lévén ő is csak a széken ücsöröghetett éjszakánként. Nappal mentünk "leváltani" egy kicsit, hogy haza tudjon menni fürödni, átöltözni. Hál Istennek, csak pár napot töltöttek bent, de az e tekintetben is "felejthetetlen" maradt.
16. anygma
2010. febr. 21. 21:30
A gyerekosztály is rémálom, mert meghasad a szíve az embernek a sok anyátlanul és apátlanul bent fekvő kicsiért.. de mi a fertőzőn voltunk a kicsi Lilivel... 2 éves volt!! majd elmesélem neketek amint lehetőségem nyílik :) ...borzasztó volt!
15. Nikice (válaszként erre: 13. - Bajaikriszta)
2010. febr. 20. 14:46

Ilyen "rémtörténetekkel" magam is szolgálhatnék :(( Egyszerűen érthetetlen, hogy képesek otthagyni, ráadásul olyan szülők, akikről az ember azt sem feltételezi, hoyg alaphelyzetben dolgozik, nemhogy gyerek mellett, így aztán nem tudom, mi fontosabb dolga volt. Nem mindenki tudta fizetni az anyaszállást, akkor szegényem ült a rácsoságy mellett, de nem hagyta ott. Más meg látogatni sem járt a gyerekéhez. Volt kislány, aki ült egy padon, és boldog boldogtalan arrajárónak mondta, hogy ma jön anyukám (mert hazaengedték volna), ja csak anyuka csúszott egy napot.

Na, azt mondtam, nem írok ilyet, erre tessék. de hosszú idő volt, míg az ott látottakat feldolgoztam.

14. Nikice
2010. febr. 20. 14:42

Sziasztok!


Amivel kiegészíteném a listát (a lelki felkészülésről, ha lehet olyan, nem beszélnék... erről indítottam fórumot Anyaszállás címmel..na de eltértem a tárgytól).


Aprópénz (autómatákhoz, ha kávézol), vagy instant kávé. Saját magadnak is fejfájás ellen valami, és hosszú, álmatlan éjszakákhoz mini rádió fülhallgatóval (a kórház mindenre való, csak nyugodt pihenésre nem). Én mindenből viitem törlőkendőt, kis üvegben mosogatószert a cikkben említett evőeszközökhöz,mosogatószívacsot cserepapucs (zuhanyzáshoz), a kedvenc játékok, mesekönyvek nagyon fontosak, a közöst sosem adnám a gyerekemnek, hogy azokkal mi minden megesik odabenn a "magukra hagytott" gyerekek körében!


Én szopiztatós anyukaként voltam benn (amiből esküszöm, csak hátrányom származott), így rengeteg folyadék, olyan kedvenc ételek a babáé mellett, amiket az aznyuka is szívesen eszik, mert sajnos a tejcit maga a stresszhelyzet is nagyon megviseli, így legalább etéren igyekezzünk arra vigyázni.

2010. febr. 18. 17:55
Itt mindent, de mindent az anyukák csináltak. Volt olyan gyerek akinek nem volt bennt az anyukája kb egy éves egész nap a kiságyba zárták és hagyták sírni. Csak etetni vették ki. Majd megszakadt a szívünk.Én soha, de soha nem hagynám éjszakára egyedül a picim benn.főleg mert itthon is éjjel szinte óránként fennt van.
12. danama (válaszként erre: 8. - 4df3fe1a4e)
2010. febr. 18. 14:58
ahol mi feküdtünk ott is az anyuka csinált mindent, mondjuk a nővérkék nem is bírták volna egy egész folyosónyi szoba gyerekekkel és csak 1 nővér éjszakára.. nagyon kevés..és szinte csak aludni jártak haza mégis mosolyogtak, ehhez kell szerintem tudás, szeretet ...
2010. febr. 18. 09:29

sziasztok, én dolgoztam kórházban, és bár nem kifejezetten gyerekosztályon, de nagyon sok 2 év feletti gyerekünk is volt.

Valószinüleg a kórház un. besorolásától is függ, hogy mi a szokás. Itt a kisérő szülőt ugyanugy állományba vették, ágyat, kaját,igazolást valamint zárójelentést is kapott

2010. febr. 17. 22:41
Én sem hagytam magára a lányomat. Én etettem, fűrdettem, vittem vizsgálatokra. Wc-re is vittem magammal a hordozóba tettem olyankor.
2010. febr. 17. 22:00

Én úgy hallottam hogy nem minden kórházban lehet bent az anyuka.

Mi szegediek vagyunk és a barátnőm mesélta hogy a 17 hónapos babája bekerült a kórházba és mivel ők is szegediek lehet szépen hazamenni anyukának és majd reggel újból bemenni. Persze mire beért a kicsilánynak tiszta véres volt már a szeme a sírástól.

Nem tudom hogy én hogy reagáltam volna le a dolgot ha a dokinő közli hogy hagyjam magára a gyerkőcöt, de az biztos hogy kivertem volna a balhét!

8. 4df3fe1a4e (válaszként erre: 7. - Megryan)
2010. febr. 17. 20:09

Tisztelet minden kedves kivételnek!

Elvileg ezt ezért is találták ki.A gyermeknek is az a jó ha a szülei gondoskodnak róla.Sajnos a leírtak gyakori problémák!Ezért írtam...

7. megryan (válaszként erre: 6. - 4df3fe1a4e)
2010. febr. 17. 20:04

Nem tudom hol dolgozol, én már sajnos 6x voltam kórházban a gyerekkel. Az ég világon mindent én csináltam, és az összes többi anyuka csinálta körülöttem. Hiszen a gyereknek is jobb ha én csinálom... (még a steril vizeletvételt is én csináltam, kezembe a barna lötyis tál, vatta, aztán hajrá)- persze nem bántam. Csak én soha nem láttam ezt amit írtál.

Sőt, még a PIC-en (koraszülött intenzív) is hajrá anyuka, szokja csak hogy fürdeti, öltöztetni a gyereket, akiből itt-ott lóg ez-az...

2010. febr. 17. 19:05

Hát igen...A kórházban is ugyan azokra a dolgokra van szükség mint otthon!

Egy két jó tanácsot adnék ha nem haragszotok meg:

A nővérkéknek éppen elég gond az,hogy bent lehet aludni a gyermekekkel.Tisztelet a ritka kivételnek a szülök egy része semmi mást nem csinál egész nap mint a többi szülővel beszélget,fél óránként lemegy dohányozni és keveset foglakozik a gyermekével.

Ha már úgy döntünk ,hogy bent leszünk kicsit könnyítsük meg a kórházi dolgozók munkáját azzal,hogy foglalkozunk a SAJÁT! gyerekünkkel.Etessük meg ,tegyük tisztába és igen szóljunk rájuk ha nem úgy viselkednek ahogyan azt szeretnénk!Mivel ez nem szállodai szolgáltatás ezeket a dolgokat nekünk szökőknek kell-ene elvégeznünk!Sokszor úgy néz ki a dolog,hogy a kedves anyukákat is a nővérkék látják el....


A világért sem akartam senkit megbántani de sokszor tapasztaltam a fent leírtakat(sajnos)

2010. febr. 17. 18:52

Mi a kislányommal 2008 februárjában voltunk kórházban 5 napot. Akkor még csak 2 hónapos volt. Kezdődő tűdőgyulladással került be. Ugye én meg mentem vele, mert még szopizott is meg egyedül bent sem hagytam volna. A fiammal apuci maradt otthon. Maga volt a pokol ez az öt nap.

Annyira jöttem haza a kórházból amig összecsomagoltam a holmiainkat.

Amirámnak vittem rengeteg rugit, bodyt, zoknikat, pulcsikat, nacikat, pelust, tápszer, cumsüvegeket, kedvenc játék, alvós tárgy, takaró, pléd, törölköző, testápoló, fűrdető, popsikrém, popsitőrlő.

Magamnak nacik, bugyik, polok, zuhanyozáshoz dolgok, pohár, fogkefe, fogkrém, papucs, zoknik, 1-2 könyv amit tudtam olvasni amikor a lányom aludt, rágcsálni való. Reggelit ebédet uzsit kaptam minden nap.

Megmég ami hiányzott telefonáltam apucinak és látogatáskor hozta be. Amikor mentünk haza kevés volt a kocsinak a csomagtartója a sok cucoknak.


Jó ha az ember felkészül az ott benn maradó napokra. Vidékieknek még nehezebb minden.

2010. febr. 17. 18:50
Kórházban lenni egy kisgyerekkel az egyik legrosszabb dolog a világon.Az itteni gyerekosztály egy horror , még most is iszonnyal gondolok a bennt töltött időszakokra. Amúgy mindent-de mindent vinni kell magaddal és nem elég , hogy ágyat sem kapsz, max egy széket éjjelre, még a saját( felnőtt) kajárdól is gondoskodnod kell.Szóval készülj jól fel előre.
2010. febr. 17. 18:02

Nem mindenhová vihetsz be matracot,kempingágyat,stb. Erre kérdezzetek rá.A vidékieknek elvileg van szállás,előnyt élveznek az anyatejes babák,illetve minél kisebb gyerekek anyukái.

Nekem ez a tapasztalatom.

2010. febr. 17. 16:16

Mi a 4 éves kislányommal most fekszünk be a Heim Pálba mütétre,ami két hét lessz kb..de fogalmam nincs 2 hétre mi az amit vinni tudok,hisz haza nemtudok jönni mert 200 km,és a kislányom sem szeretném egyedül hagyni..

annyiból előnyösebb,hogy tudnak férőhelyet biztositani számomra is...de már most "jegyzetelgetem" mik azok melyeket be kell szereznem erre a hosszu időre...

2010. febr. 17. 16:03
Sajnos úgy alakult, hogy 2009 novemberében mind a két gyerekem kórházba került.
Nem is gondoltam volna, hogy ennyi minden kell a kórházba, állandóan telefonálgattam haza a férjemnek, hogy miket hozzon utánunk.
Ezt a cikket azért írom, hogy segítsek azoknak, akik sajnos kórházba kerülnek a gyermekükkel, hogy miket is kell vinni, illetve mi jó, ha mégis ott van.

Ugrás a teljes cikkre: Gyerekekkel a kórházban

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook