Gyakori kérdések a 90 napos diétáról (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Gyakori kérdések a 90 napos diétáról
Nekem ez a legfinomabb, próbáltam már többféleképpen is, de ez jött be a családnak:
Amikor rétegezed, jól nyomkodd meg, a kezeddel, így nemcsak jobban összesül, de amikor szeleteled is olyan lesz, mint egy torta, mert nem megy szét.:-)
Csirkemell torta
Hozzávalók: 3-4 csirkemell, 5 db tojás, 1 tejföl, 20 dkg reszelt sajt, egy csomag szeletelt bacon, tej, fokhagyma, liszt, vegeta, bors.
A csirkemelleket vékonyra szeleteljük, fokhagymás tejbe áztatjuk, egy éjszakán át.
Amikor kivesszük lisztbe, vegetás, borsos tojásba panírozzuk. Kivajazott jénai tálba tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal és bacon szeleteket rakunk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk amíg a csirkemell tart. Felülre sajt kerüljön!
Végül 4 tojást felverünk egy pohár tejföllel, ízesítjük vegetával, borssal és ráöntjük a húsra. Megsütjük. Nagyobb jénaiba tegyük, mert a tojástól megnő.
Isteni finom!
Rakott csirkemell
Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé, 1 csomag - 500g bacon szalonna, fél liter tej, 1 fej összetört fokhagyma, só, liszt, 20 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl.
A csirkemellet előző este beáztatjuk a fokhagymás tejbe és hagyjuk benne pácolódni.
A tejből kivéve sózzuk egy picit és lisztbe forgatjuk. A tepsi alját kibéleljük a bacon szalonna felével arra rátesszük a lisztezett csirkemelleket erre rászórjuk a füstölt sajtot majd a tejfölt "rádobáljuk", az egészet lefedjük a maradék bacon szalonnával. 200fokos sütőben 30-35 perc alatt megsül
Ez nagyon jól hanzik, hasonlan csinálom én is csak nem keverem össze, hanem rárakom a tejfölt, sajtot.... De ez így nagyon jó. Gyüjtögetem a recepteket az ünnepekre.
Ma vettem nagyon szép marhahúst... reeptet meg majd még keresek hozzá.
Megjöttem.
Gyorsan visszaolvastam, de már mennem is kell. Ígérem egész délután gép előtt leszek. ( muszáj dolgoznom, marhára le vagyok maradva :((((( )
Brandenburgi sertésborda
Hozzávalók:
4 szelet karaj (de lehet csirkemell is)
5 dkg füstölt sajt reszelve
5 dkg trappista sajt reszelve
1 tojás
1 doboz tejföl
só
bors
Elkészítés: A húst egy kicsit kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Betesszük egy tűzálló tálba, amiben majd tálalni is lehet. A többi hozzávalót (tejföl, tojás, sajtok, só) összekeverjük, a tetejére öntjük. Sütőben pirosra sütjük.
Megjegyzés:
Vacsorára úgy is finom, hogy hús nélkül, csak a masszát sütöd meg jénaiban. Proteinnapra kiváló.