Grillázs recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória sok
Zsírtartalom sok
Szénhidráttartalom sok

A Grillázs hozzávalói:
- fél kg porcukor
- 35 dkg darált dió
- 4 dkg vaj vagy margarin


A Grillázs elkészítési módja:
A cukrot világossárgára pirítjuk, beleszórjuk a dióbelet, és a vajjal gyorsan elkeverjük. Olajjal vékonyan kikent lapra öntjük. Kicsit hagyjuk hűlni és először csíkokra, majd kockákra vágjuk. A kockákat vékonyan olajozott nyujtófára hajlítjuk, hogy ív alakú legyen. Melegen dolgozunk vele, mert később megkeménykedik, nagyon forró se legyen mert elég a kezünk. Ha teljesen kihűlt, tálra rendezzük.

Ezt az édességet én az ehetők közé sorolom, de a családom imádja.
Nálunk ez az advent eggyik süteménye.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A grillázs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook