Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Graham pizza vagy kenyérlángos recept

Graham pizza vagy kenyérlángos recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Graham pizza vagy kenyérlángos hozzávalói:
300 gramm Graham liszt
300 gramm Rizsliszt
1 élesztő
3 dl tej
2 kk. só
1 ek. folyékony édesítőszer
4 ek. olaj
Feltétnek bármi, amit szemünk, szánk megkíván.


A Graham pizza vagy kenyérlángos elkészítési módja:
Van egy nagyon egyszerű, de nagyon jó pizzatészta receptem, ezen variáltam most kicsit, hogy egészségesebb, és "fogyókúrásabb" legyen. Az eredmény egy omlós, ám stabil tészta, amit kedvünk szerin megpakolhatunk rengeteg zöldséggel, sovány húsfélével (csirke vagy pulykamell sonkát ajánlom), jófajta sajtokkal (mozzarella, feta és barátai). Eredményként nagyon ízletes pizzát kapunk, amit komolyabb lelkiismeret-furdalás nélkül tömhetünk magunkba! :o) Recept: A liszteket kimérem, összekeverem. A tejet felmelegítem, belemorzsolom az élesztőt. Amíg az élesztő futkározik, a liszthez hozzákeverem a többi hozzávalót. /Gondoltam rá, hogy egyszer majd keverek bele magvakat is (szezámmagot, zabot), így egy még érdekesebb, egészségesebb tésztát kaphatok./ Ha az élesztő felfutott, tejjel együtt hozzákeverjük a liszthez. Ha túl lágy a tésztánk, akkor egy kis rizsliszttel erősítünk rajta. A tésztával elkészültünk, ha az kb. lángostészta sűrűségű. Ekkor meleg helyre tesszük kelni kb. 1 órát. Nem fog hatalmasra megkelni, de azért 1 óra múlva valamicskével lazább szerkezetű tésztát kapunk. Ebből kérem 2 nagy sütőtepsire való adag lesz!!! Én elkövettem azt a hibát, hogy egy tepsibe raktam, így elég vastag lett a pizzatésztám (kb. 2 cm-es). Aki így szereti, az tegye csak 1 tepsibe. A tepsi kenéséhez csak egy kis olajra lesz szükségünk és mehet is bele a nyers tészta, amit kezünkkel belesimítunk. Bátran meg lehet tapogatni, sülés közben ugyanis ismét meg fog kelni egy kicsit. Sütés előtt villával megszurkáljuk. Zsemleszínűre sütjük 180 fokon, utána meg lehet pakolni. Feltét: Az én feltétem most így alakult: A tésztát megkentem egy kis light tejföllel. Fél uborkát, 4 paradicsomot, 1 lilahagymát daraboltam rá ízlésesen. 15 dkg csirkemell sonkát csíkokra vágtam, és a tetejére dobáltam pár kocka feta sajt kíséretében. A tetejére kevéske trappistát szórtam. Elektromos sütőm van, a feltétet már csak felső sütőszállal sütöttem rá. Kenyérlángos készítése esetén a feltét vastagon kent tejfölből, lila hagymából és sovány húsféléből áll.

Fogyasszátok egészséggel és örömmel! :o)
Fotót találtok róla a fogyis naplóm 7. hozzászólásában.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A graham pizza vagy kenyérlángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook