Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Grafológusok, vagy akik tudják aláírásos kérdésre a választ fórum

Grafológusok, vagy akik tudják aláírásos kérdésre a választ (beszélgetős fórum)


2020. szept. 30. 09:59
Kicsit régi ez a topik, de hátha fel lehet éleszteni. Nekem most meg fog változni az aláírásom, és úgy alakult kis gyakorlás után, hogy kis kezdőbetűkkel kezdeném a nevem, az első kezdőbetű S, a második A. Valahogy nem jön a kezemre jól egy szép S alak, ezért a kis írott S-re esett a választásom, de így meg, hogy stílusban passzoljon hozzá, a nagy A betűt is úgy kanyarítanám, mint nagyanyáink: kis írott A betűként, csak nagyobb méretben. Egyik kolléganőm magyar szakos és van grafológus végzettsége, megnyugtatott, hogy ennek nem sok jelentősége vna nyelvhelyesség szempontjából, mert a saját aláírásom, de grafológusként már önértékelési jelentősége van. Mindössze a praktikum miatt választottam, így könnyen le tudom írni, tetszik is. Van még valaki esetleg, aki kis kezdőbetűvel írja az aláírását valamilyen okból?
2015. aug. 12. 16:50
Teljesen különböző fajtájú írásaim vannak, mikor épp milyen betákkel írok, nem tudom így lehet egyáltalán elemezni. Gondolom az összesbe az egyezéseket kell keresni.
11. Gatitaaa (válaszként erre: 10. - Be7f6cf6da)
2015. aug. 3. 15:50

Sok helyen nem kérik, pontosabban azt szokták kiemelni ha OLVASHATÓ kell.


Önmagad akkor vagy, ha az igazi nevedet írod le.


Én csak azt mondtam, hogy OLVASHATÓ aláírásnál nem ajánlom hogy mást írj oda mint ami a személyidben van.


Az egyik osztálytársam még középiskolában egy aláírás miatt kapott fegyelmit, okirathamisításnak minősült. Megúszta annyival. Az egyik közeli rokonomat szintén egy aláírás miatt rúgták ki a munkahelyéről több mint 20 év után és még örülhetett hogy nem jelentették fel - bizony, okirathamisításért. Egyik papír sem volt különösebben fontos, de a hamisítás attól még hamisítás. Mindketten más helyett írtak alá, de szerintem ha egy hivatalos papírra MÁS NEVET írsz a SAJÁT nevedben, az ugyanaz. Nem akarok jogtudóst játszani, mert annyira nem vagyok benne a témában, de ha nem szignót kérnek, akkor én a hivatalos nevemet írnám olvashatóan és nem játszanék ezzel.


Neked kell tudnod. Én csak megjegyeztem, hogy ezzel nem árt tisztában lenni mielőtt más nevet írsz alá. A helyedben komolyan venném és inkább nevet változtatnék ha ennyire fontos a dolog.

2015. aug. 1. 19:44
Ki akar okiratot hamisítani? Én csak önmagam akarok lenni. Amugy aláírásnál általában nem kérik hogy olvasható legyen azt hiszem.
9. Gatitaaa (válaszként erre: 7. - Be7f6cf6da)
2015. aug. 1. 19:35
Amennyiben csak szignót kérnek, a kutya sem foglalkozik vele. Az olvashatatlan általában. Viszont olvasható aláírásnál biztosan azt a nevet kérik, ami a személyidben is szerepel. Szerintem okirathamisítás ha mást írsz oda.
2015. aug. 1. 19:27
pl hogy Szeder Bokor. ... Tóth Abigél helyett.
2015. aug. 1. 19:25
érdekelne hogy grafológiában az az aláírás is számít-e ha a születési nevemet írom le, viszont a születési nevemet utálom, nem tartom sajátomnak, és senki se szólít az anyakönyvezett keresztnevemen. Szóval aláírni olyan, mintha csak egy tőlem független nevet írnék le. A másik meg, hogy hivatalos papírt aláírok, egyeseknél az aláírás tényleg csak egy kriksz-kraksz. Lehet nem is kellene a rendes nevemet leírnom, hanem a Saját Kitalált Nevemet, és senkinek se tűnne fel. vagy legalábbis nem foglalkozna vele senki. megbüntethetnek ha kitalált nevet firkantok az aláírás helyére?
6. Zorg27 (válaszként erre: 5. - Jstefan)
2011. szept. 2. 10:50
Kár, hogy ezt a bankokban nem tudják :D :D :D
2011. szept. 1. 21:52
Az aláírás vonalvezetése mindig azonos,erős nagyításnál ez jól látható.Ezért tudja egy jó írásszakértő megkülönböztetni az eredeti aláírást a hamistól.
2011. szept. 1. 18:39

Szerintem az ember írása -gondolom ez az aláírással is így van- azt tükrözi, milyen a lelki állapota, jól érzi-e magát a bőrében, ideges valami miatt, stb.

Én is van, hogy máshogy írok alá, mondjuk ez attól is függ, hogy csak egy szignót, vagy olvasható aláírást kérnek. ;)

2011. szept. 1. 17:06
Milyen nehéz lehet a nem kiforrott személyiségű sztárok élete :D Az a sok autogram hehe :))
2. Zorg27 (válaszként erre: 1. - 2f64521118)
2011. szept. 1. 16:34

:) Persze a kb. 600 aláírás, az napi :) :)

ÉS ÚÚÚÚÚÚÚÚÚGY UTÁLOK ALÁÍRNI!!!!!!!!!!!! :) :) :)

2011. szept. 1. 16:25
Ez érdekes :) Csak tényleg érdekelt,mert neki állítólag nagyon eltér,és pár év alatt,ami miatt hivatalos ügyek intézésekor többször meggyűlt a baja.Persze nekem sem ugyan olyan,de nagyon nagyon hasonló,inkább egy "folyamat" hogyan vált "gyerekesből" "felnőttessé" ha lehet így fogalmazni, de meg sem kérdőjelezhető hogy nem ugyan az az írás.Minden esetre meglepett,de ezek szerint van ilyen :) Hát,...így kicsit macerásabb az ügyintézés az biztos :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook