Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Görögteknős fórum

Görögteknős (beszélgetés)

1 2 3
2008. ápr. 11. 20:26

Sziasztok!

Fontos kérdésem, hogy mi történik, ha olyan tekit veszek, aminek nincs CITES papirja? ...azon kívül, hogy megspórolom a CITES-es ár kb. 2/3-át!

T.

2008. ápr. 6. 14:39

Szia!

Ne aggódj, nincs semmi baja a tekidnek. Kálciumot ürít, ennek van fehér színe. Ez teljesen normális náluk.

2008. márc. 31. 19:53

Sziasztok!

Március óta van egy csodálatos fél éves görögtekim. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mitöl lehet az, hogy fehér vizes por szerü cuccot találtam már harmadszor a terráriumba. Sajnos nem vagyok mindig otthon, ezért nem látom, hogy mit csinál. Arra gondoltam, hogy néha szokta kapargatni a hátteret,és lehet, hogy meg is eszi? aztán kihányja? de mást nincs benne, csak ilyen fehér vmi. egyszer a vizébe volt, egyszer a vize mellett és egyszer a kajájába. egyébként szerintem nincsen semmi baja, eszik, iszik, napozik, alszik.

És a másik kérdésem, hogy szerintem elég sokat alszik. Ez nem gond? azt olvastam, hogy nappal általába aktívak, ö viszont csak enni kell fel, aztán napozgat és alszik.

37. pihisz
2008. febr. 24. 12:13

Sziasztok!

Görög teknőst befogadok vagy jelképes összegért megvásárolok! Eddig 3 teknősön van szabadon több mint 100 négyzetméteren. Sivatagos, sziklás, füves és bokros területekkel. Igazi teknős paradicsom! Télen pedig teleltetve vannak. Ha esetleg meguntad kiskedvencedet és szeretnéd ha jó helye lenne gondolj rám. Természetesen néha meg is látgathatod!

pihisz@freemail.hu

2008. febr. 5. 16:09
Nagyon szivesen! Örülök, ha segitettem.
35. f290b382c2 (válaszként erre: 34. - Schwini)
2008. febr. 5. 16:08
Köszi szépen!!!:)Hanna
2008. febr. 5. 16:07

Érdemes ezt az oldalt megnézni!

[link]

2008. febr. 5. 16:01

Szia! Amúgy én is szőke vagyok! :)

Egyre több állat, így a görög teknős is a Washingtoni egyezmény (CITES) 2. kategóriájába tartozik, az Európai Unió 1997-es védelmi listáján pedig az "A" kategóriába, kiemelve ezzel, hogy szigorúan védett faj. Ez azt jelenti, hogy tartásukhoz megfelelő CITES papírok szükségesek; ami a származást bizonyítja.

2008. febr. 4. 20:30
Köszi szépen!Annyit elárulnál még egy szőkének,mi az a CIT-es papír?Köszi,Hanna
2008. febr. 4. 20:23
A görög teknős bébi CIT-es papírral (hivatalosan), 25.000 Ft-ba kerül. Papír nélkül olcsóbb.
2008. febr. 4. 20:21

A görög teknősök kb 25 cm-re nőnek meg, (nagyon szépek!), elég strapa bíróak szerintem.

Igaz, még csak 1 éve vannak nekem, de még nem volt velük semmi gond.

2008. febr. 2. 08:34
Engem is olyan fajta érdekelne ami nem nő meg hanem olyan picike marad. Írjatok légyszi nekem is. Előre is köszi.
2008. jan. 31. 19:32

Sziasztok!

Ha tudtok,segítsetek!Van olyan teknős,ami nem nő meg nagyra(anélkül hogy elpusztulna:))???

Mi a neve,és hol lehet kapni,mit eszik,stb...

Nagyon szeretnék venni,de eddig mindre azt mondták,megnő..

Előre is köszi,Hanna

2008. jan. 31. 10:44

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék hogy egy tknős mekkorára nő és hogy mennyire érzékeny? Köszönöm a segítségeteket. További szép napot!

2008. jan. 17. 02:38

Szia!

Én 2 éve kb. 10 000 Ftért vettem, egy bácsitól. és papirt is kaptam hozzá, azt ajándékba odaadta! de boltban drágább..akár a duplája is!!

2007. dec. 31. 13:17

Sziasztok

Mennyiért lehet venni egy görögtekit?

Én is szeretnék :-)

2007. okt. 24. 17:23

azért utána nézek, mert szerintem ötletnek jo.

az enyémm már 2 éves. most volt a szülinapja:)olyan hamar megnött...

2007. okt. 24. 10:11

Nem tudom, hogy érdemes-e kisérletezni. Nem ismerem ezt a fajta füvet, úgyhogy nem tudom, hogy árt-e neki, vagy nem. A mi teknőceink (anyósoméknak már 4 éve van görögteknősük - én még csak okt. óta vagyok tulajdonosa egy bébinek)nagyon szeretik a pitypangot, útifüvet, lóherét és lucernát viszont a sima füvet nem eszik meg.

Azt biztosan tudom, hogy a spenót, sóska, borostyán és a mángold nem jó nekik, sőt mérgező.

2007. okt. 22. 00:58

lehet kapni azt a "macskafüvet" amit csak locsolni kell és kinö... arra gondoltam h lehet olyat kéne neki berakni.. hogy bármikor tudjon enni, persze mellette adok neki ugyanugy enni mindenfélét. csak hátha kicsit természetesebben érezné ugy magát..

szerintetek? vagy nagyon nagy hülyeséget találtam ki?

2007. okt. 22. 00:53
gondolom amit talál növényt, gyümit.. bár én amikor láttam hatalmas görögtekiket szabadon mászkálni, akkor a füvet ették...
20. Pircsi 69 (válaszként erre: 18. - Csillllag)
2007. okt. 21. 14:47
szerinted a természetes környezetben élő teknős mit eszik?
2007. okt. 21. 12:34

Én is a természetesség híve vagyok, bár az tény, hogy a terráriumban tartott teknőcöknek kell egy kis rásegítés, valamilyen étrend kiegészítő v. vitaminkészítmény formájában.

Nálunk ma tyúkhúr lesz a menü, ma kap először kíváncsi vagyok, hogy szereti-e:)

2007. okt. 21. 00:31
barátomnak meséltem, és egyböl felháborodva tiltakozott hogy ö nem ad neki kutyakaját...:) ugy hogy szerintem nem kisérletezünk vele. mondjuk ez igaz, ki tudja mi van abban a kutyakajában....
2007. okt. 20. 11:51
Ebben sajnos nem tudok segíteni, mert én nem adok neki kutyakaját. Fenntartásaim vannak vele - annyira nem természetes... vagy nem is tudom
2007. okt. 19. 16:28
huhh, akkor azt kihaggyuk:) milyen kutyakaja a legjobb?
2007. okt. 19. 16:12
A macskakajáról mindenhol azt olvastam hogy TILOS! Nem tudom a kutyakaja mennyivel lehet jobb...
2007. okt. 19. 15:55
kutya ürüléééék? uhh... szegények:) macska kaja nem jo?
2007. okt. 19. 15:52

Én is nedves salátalevélre szoktam neki szórni, a szárazról lepotyog. Én olyan finomra szoktam őrölni mint a porcukor - azt elég nehéz kikerülni:D

Kutyakaját, sőt szárított kutya-ürüléket(!) ír Kovács Zsolt, A teknőstartás ABC-je című könyve is. Hát nem tudom...

2007. okt. 19. 15:41

kutyakaját?? az biztos jo neki?

én multkor adtam neki szölöt, almát, tojást egyszerre, és megszortam tojáshéjjal..azt nagyon ette:) amugy nekem kiszokta kerülni mindig azokat részeket ahol van tojáshéj por, de ha a paradicsomra vagy kimagozott szölöre teszem akkor nem veszi észre.

2007. okt. 19. 15:13

Szia Pircsi!

Én még csak két és fél hete lettem görög-teki tulajdonos. Te pontosan milyen vitamint adsz a teknősödnek?

Az én teknősöm nagyon szereti az útifüvet, a lóherét és a pitypangot. Aztán kap még salátát (több félét is), friss lucernát, reszelt sárgarépát és reszelt almát, és kapott már őszibarackot is. Az őrölt tojáshéjat a friss salátalevélre szoktam neki szórni. A cukkini viszont nem jön be neki, hozzá sem nyúlt.

1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook