Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Görög saláta (Horiatiki) recept

Görög saláta (Horiatiki) recept

A Görög saláta (Horiatiki) hozzávalói:
Hozzávalók (kb 11 adaghoz)

A salátához:
22 szem közepes méretű paradicsom (kb) 200200 g
11 fej közepes méretű lilahagyma (kb) 5050 g
100100 g kígyóuborka
kb 1010 szem magozott fekete olívabogyó
kb 1010 szem magozott zöld olívabogyó
150150 g fetasajt

Az öntethez:
44 evőkanál extraszűz olívaolaj
11 teáskanál citromlé
11 púpozott teáskanál morzsolt oregano


A Görög saláta (Horiatiki) elkészítési módja:
A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak. A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb 5*5 mm-es kockákra vágjuk Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben. A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A görög saláta (horiatiki) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook