Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Göngyölt kel recept

Göngyölt kel recept

A Göngyölt kel hozzávalói:
egy kisebb fej kelkáposzta
50 dkg darált hús
35 dkg rizs
4 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
mustár
zöldfűszerek (bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem)
snidling
olaj
só, bors


A Göngyölt kel elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rátesszük a darált húst. Hozzáadjuk a fűszereket és a mustárt. Hozzákeverjük a félig főtt rizst, majd a tejfölt. A sós vízben előfőzött kelleveleket kiterítjük, teszünk rá egy-egy kupac tölteléket. Kis csomagot készítünk, és szorosan egymás mellé tesszük egy kizsírozott sütőedénybe. A tetejüket megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk snidlinggel és pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A göngyölt kel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook