Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Gombás-sonkás sörkorcsolya recept

Gombás-sonkás sörkorcsolya recept

A Gombás-sonkás sörkorcsolya hozzávalói:
20 dkg gomba,
15 dkg sonka,
2 db száraz zsemle,
2 db tojás,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomag leveles tészta,
1 dl tej,
só,
őrölt fekete bors,
szezámmag,
oliva olaj.


A Gombás-sonkás sörkorcsolya elkészítési módja:
A felkockázott zsemléket áztasd be langyos tejbe. Pucold meg és szeleteld meg a gombát, majd egy kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá az összezúzott fokhagymát és a felkockázott sonkát. Egy kicsit forgasd át. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd ha kihűlt, add hozzá a zsemlét és dolgozd össze a masszát egy felvert tojással. Nyújtsd vékonyra a leveles tésztát, vágd 10×10-es négyzetekre. Miután a töltelék fél órát állt, kanalazd a négyzetek közepébe. Csípd össze a négyzetek széleit, mindegyikből formázz egy kis batyut. A batyuk tetejét kend meg tojással, szórd meg szezámmaggal és irány a sütő. 180 fokon fél óra alatt megsülnek.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A gombás-sonkás sörkorcsolya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook