Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombás sonkaleves recept

Gombás sonkaleves recept

A Gombás sonkaleves hozzávalói:
20 dkg főtt sonka,
1 fej hagyma,
10 dkg gomba,
1 csokor petrezselyem,
5 dkg margarin,
2 evőkanál liszt,
1 l sonkafőző-lé,
fél evőkanál ételízesítő,
1 dl tejszín,
2 tojássárgája


A Gombás sonkaleves elkészítési módja:
A sonkát kis darabkákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. A margarint nagyobb lábasban felolvasztjuk, és világosra pirítjuk benne a hagymát. Megszórjuk a liszttel, és kevergetve zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük a sonkafőzésből eltett lével (ha nincs, kockából készített húslevessel), és lassú tűzön kb. 10 percig forraljuk. Beletesszük a gombát, a sonkát, megszórjuk borssal, a Delikáttal, és a petrezselyemmel. Ismét kb. 10 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Leveses tálban a tejszínt simára keverjük a tojássárgával, ráöntjük a forró levest, összekeverjük, már nem forraljuk tovább, hanem azonnal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombás sonkaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook