Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombás-rizs recept

Gombás-rizs recept

A Gombás-rizs hozzávalói:
25 dkg rizs
10 dkg gomba
1 fej hagyma
petrezselyemzöld

bors
vaj


A Gombás-rizs elkészítési módja:
Megtisztítjuk, megmossuk a gombát, majd felszeleteljük. A vajat felteszzük olvadni, és hozzáadjuk a kockára vágott hagymát is. Mikor pirul, ráöntjük a gombát és a petrezselymet, ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal. Pici vízzel felengedjük és puhára főzzük. A rizst forró vajba helyezve felhevítjük. Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük forrásban levő vízzel. Letakarva félpuhára főzzük, ekkor hozzákeverjük a párolt gombát, , megsózzuk, és mint a párolt rizst, úgy készítjük el a továbbiakban.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombás-rizs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook