Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombás rakott tészta recept

Gombás rakott tészta recept

A Gombás rakott tészta hozzávalói:
30 dkg orsótészta
1 zacskó fagyasztott erdei gombakeverék
1 fej v hagyma
finomra vágott petrezselyem
1 konzerv kukorica
5 dl főzőtejszín
pici liszt
vaj, kevés olaj
20 dkg trappista sajt
20 dkg bacon szalonna
só, t bors, fokhagymapor,
fűszerek ízlés szerint


A Gombás rakott tészta elkészítési módja:
A hagymát finomra vágjuk, világosra pirítjuk, hozzáadjuk kiengedett gombát, megpároljuk, majd fűszerezzük, és hozzáadjuk a kukoricát. Kevés liszttel megszórjuk, tejszínnel felengedjük, kiforraljuk. A tésztát kifőzzük (ne legyen puha, inkább al dante), leszűrjük, a tejszínes gombával összekeverjük. Egy tűzálló tálba rakjuk, reszelt sajttal megszórjuk, a szalonnával beborítjuk, sütőben 180-200 fokon addig pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombás rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook