Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Gombás palacsinta/tészta recept

Gombás palacsinta/tészta recept

A Gombás palacsinta/tészta hozzávalói:
Töltelékhez:
hagyma
paprika

bors
víz
liszt
tejföl
gomba

+sajt

Palacsintához:

liszt
víz
tej
tojás
buborékos ásványvíz


A Gombás palacsinta/tészta elkészítési módja:
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük egy kis vízzel és beleszórjuk a paprikát (így biztos nem lesz keserű). Beletesszük a feldarabolt gombát, lefedjük. Amíg nem enged elég levet, többször megkeverjük. Sóval és borssal ízesítjük. Ha már megpuhult a gomba, egy kicsit merjünk a habarásba és keverjük el benne, így a habarás átveszi az étel hőmérsékletét és könnyebben elkerülhetjük a csomósodást. Csomómentesre összekeverjük a palacsinta hozzávalóit, megsütjük. Egyesével is megtölthetjük a palacsintákat, de rétegesen is tehetjük őket a jénaiba. Tejfölös tojásos reszelt sajtot kenünk a tetejére, addig sütjük, míg rá nem pirul. Jó étvágyat! :)

A gombát tésztához is keverhetjük, nagyon finom. :)


Kategória: Tésztafélék receptjei


A gombás palacsinta/tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook