Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Gombás melegszendvics mikróban recept

Gombás melegszendvics mikróban recept

Elkészítési idő 10 perc

A Gombás melegszendvics mikróban hozzávalói:
1 evőkanál Ráma margarin
1 kis fej hagyma aprítva
20 dkg szeletelt gomba
1 kávéskanál keményítő
1/2 dl száraz fehér bor
só, bors
1 dl tejföl
1/2 csokor apróra vágott petrezselyem
10 szelet franciakenyér


A Gombás melegszendvics mikróban elkészítési módja:
1,5 perc alatt megmelegítjük a margarint. Hozzáadjuk a hagymát és a gombát, 2,5 percig lefedve pároljuk. Meghintjük a keményítővel, majd simára keverjük a borral. 3 percre a sütőbe tesszük. Félidőben megkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tejfölt és a petrezselymet. A gombás keveréket a kenyerekre halmozzuk és 1 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A gombás melegszendvics mikróban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook