Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás húscipó recept

Gombás húscipó recept

A Gombás húscipó hozzávalói:
75 dkg darált hús
4-5 szelet szalonna
2 tojás
1 zsemle
20 dkg gomba
1 uborka
1 vörös-hagyma
1,5 dl tejföl
1 csokor kapor
reszelt citromhéj
1 teáskanál mustár
1-2 evőkanál olaj

fehérbors..


A Gombás húscipó elkészítési módja:
A szikkadt zsömlét hideg vízbe áztatjuk. Közben a gombát felszeleteljük, és az olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Az uborkát apró kockákra vágjuk. A darált húst összedolgozzuk a zsömlével, tojással, hagymával, mustárral, sóval, borssal, gombával és az uborkával. Ebből hosszúkás cipót formálunk. Tetejére rátesszük a szalonnát. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Leöntjük egy pohár vízzel, és további 5 percig sütjük. Alufóliába tekerve 10 percig pihentetjük. A pecsenyelevet lábasba öntjük, kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. A kaprot a tejfölbe keverjük, a pecsenyelével összemelegítjük, sóval, borssal ízesítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás húscipó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook