Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gombás étel receptet keresek fórum

Gombás étel receptet keresek (beszélgetős fórum)


23. Mezei Virág (válaszként erre: 22. - Hópihe_)
2016. júl. 31. 19:50

Köszi!

Viszont kívánom! :)

22. Hópihe (válaszként erre: 17. - Mezei Virág)
2016. júl. 30. 13:38
Egészségetekre! Hát igen! A jól bevált recepteken ne változtass!😊 Szép napot neked!
21. Mezei Virág (válaszként erre: 20. - Mistvan2)
2016. júl. 29. 20:09

1 napot vígan kibír a hűtőben.

[link]

"a hűtőszekrényben vékony, nedvszívó papírral, újságpapírral, szalvétával lefedjük. Ez utóbbi eljárás célja, hogy a párolgás folytán kicsapódó víz vissza ne folyjon a gombára.'


Ja és mióta cikkekre vágom, és nem szeletelem, mindenkinek jobban ízlik! :)

Jó étvágyat hozzá!

2016. júl. 29. 15:40
egy kérdés, vasárnap fogom megcsinálni, mikor vegyem meg a gombát? aznap? vagy hűtőben 1 napot kibír? kicsit kijön belőle1 a víz, ezért gondolom hogy aznap veszem meg.
19. Mezei Virág (válaszként erre: 18. - Mistvan2)
2016. júl. 29. 15:07

1 közepes fej v.hagymát laskára vágok és megdinsztelem - pici sót szórok rá, mert így hamarabb megfonnyad.

30 dkg gombát cikkekre vágok és ráteszem a hagymára. Sózom, borsozom és majorannát szórok rá.

Míg levet nem enged, fedőt teszek rá, de utána már fedő nélkül készítem, hogy ne legyen nagyon vizes. Kb. 10 perc után 1 dl tejfölt öntök rá. Egyszer még felforralom. Lisztet nem szoktam hozzá használni. Fokhagymát is lehet beletenni ízesítőnek, én is szoktam olykor.

18. mistvan2 (válaszként erre: 17. - Mezei Virág)
2016. júl. 29. 14:46
pontosan hogy csináltad meg?
17. Mezei Virág (válaszként erre: 15. - Hópihe_)
2016. júl. 29. 12:51

Ma megkívántam a gombát...

Már kész is van! :DDD Majorannával, mert a családfő nem szereti a már bejáratott étel változtatását. :))

16. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Mistvan2)
2016. júl. 28. 19:39
Én laskagombamártást szoktam, de abban nincs sajt.:(
15. Hópihe (válaszként erre: 13. - Mezei Virág)
2016. júl. 28. 16:43
Igen, én is tepsis husi tetejére öntöttem. Mennyei! A köret másodlagos.:)
14. Hópihe (válaszként erre: 12. - Hópihe14)
2016. júl. 28. 16:40
Legelőször a barátnőmnél úgy kóstoltam ezt az ételt, hogy volt még benne tasakos gombakrémleves por is.Én a költségcsökkentés és az egészségesség jegyében kihagytam, de azzal az igazán finom! Na meg az aprított petrezselyem:).
13. Mezei Virág (válaszként erre: 11. - Hópihe_)
2016. júl. 28. 16:34

Én is hasonlóan készítem, de majorannát teszek bele.Ez is mennyei.

Egyszer kipróbálom petrezselyemmel is.

Sült hús mellé szoktam készíteni, rizzsel, vagy tésztával. :)

12. hópihe14 (válaszként erre: 11. - Hópihe_)
2016. júl. 28. 16:26
De jó ötlet, eszembe nem jutott volna, pedig valóban, még ízben is jó lesz hozzá, nemcsak a látvány, a kinézet lesz jobb. Köszi!
11. Hópihe (válaszként erre: 10. - Hópihe14)
2016. júl. 28. 15:58
Én is majdnem így készítem, de szoktam bele petrezselymet is tenni. Mennyei!
2016. júl. 28. 07:19

Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, rá a gombát, kevés vízzel, só-bors födő alatt puhára párolom.

Közben tejfölben a lisztet símára keverem, ha kell, egy pici vízzel is hígítom, és amikor a gomba puha, ezt ráöntöm, és egy kicsit még forralom. A benne levő liszttől egy mártásos, sűrű szaftos gomba-ragum lesz.

Köretként főtt rizs, főtt tészta, de ha van mellé egy szelet (rántott) hús, hal, hasonló, tökéletes kaja!

2016. júl. 27. 20:34
2016. júl. 27. 18:04
Egyetértek Zonneval. A gombás mutyival leönteném a tésztát és a sütőbe vele!:) A sajtkrém szerintem is felesleges, én gombához nem tennék. Az ízek nem harmonizálnak.
7. c73db520ef (válaszként erre: 1. - Mistvan2)
2016. júl. 27. 17:44

Semmifele sajtot nem tennek bele.

Szeretem erezni a gomba markans izet.

6. NomNom (válaszként erre: 5. - Mistvan2)
2016. júl. 27. 16:13

Azt is szoktam a gombás ételekhez, igen.

Amikor megpuhul és levet ereszt, picit várok míg fő el a levéből és akkor szoktam fűszerezni. Csak a kakukkfűvel csínján, néha túlzásba viszem. :)

5. mistvan2 (válaszként erre: 2. - NomNom)
2016. júl. 27. 16:01
raknál hozzá borst és sót?
2016. júl. 27. 15:57
Ha beválik feltölthetnéd valami receptoldalra. ;)
2016. júl. 27. 15:56
Szerintem jó, mondjuk én lehet, hogy alá tenném a tésztát, rá a gombás cuccot, tetejére sajtot és betolnám a sütőbe úgy 15 percre :-)
2. NomNom (válaszként erre: 1. - Mistvan2)
2016. júl. 27. 15:56

Nekem speciel ettől elindult a nyálelválasztásom. :D

Én megenném.

Mondjuk én nem paprikásan csinálnám meg a gombát, inkább kakukkfüvet tennék hozzá miután megpárolódott.

2016. júl. 27. 15:49

Hali


Többnyire Gombapaprikást és Tojásos Gombapörköltet csinálok, szeretem is, de ara gondoltam hogy bővítem a listámat, ere kéne segítség.


Amit szeretnék bele rakni

Csiperke "fél kiló"

Sajt Krém vagy Sajt mondjuk mozzarella.

Tejföl.


Kb így képzeltem el az elkészítését, de nem érzem úgy hogy ez így jó lesz.


Elkészítés:


Olajban dinsztelem a vöröshagymát, aztán rárakom a gombát sózom borsozom és amikor vizet ereszt, rárakom a pirospaprikát, aztán hagyom párolni a gombát.

Amíg párol, fogom a tejfölt a passzírozott fokhagyma gerezdeket és a krémsajtot, összeturmixolom, aztán kis olajba rakok pár szelet bacont és addig sütöm míg olajt ereszt, aztán ara rárakom a sajtkrémes tejfölt és addig sütöm míg nem lesz sűrű állagú talán egy kis borst is rakok rá, ha megvan, akkor egyesítem a gombapörkölttel.


főzök hozzá valami tésztát, talán kagylót.


Ez így jó lesz? persze írj nyugodtan más receptet, a lényeg hogy sajtos gomba kombináció legyen, és tésztával.


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook