Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombás burgonyaleves tejfelesen recept

Gombás burgonyaleves tejfelesen recept

Elkészítési idő 50 perc

A Gombás burgonyaleves tejfelesen hozzávalói:
80 dkg. burgonya,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál étolaj,
25 dkg. gomba ( lehet erdei vegyesgomba is),
só,
1 db. babérlevél,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 dl. tejföl,


A Gombás burgonyaleves tejfelesen elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra, a petrezselyemgyökeret és a gombát finom szeletekre vágjuk, majd forró olajon átpiritjuk,Felengedjük 1 - 1,2 liter vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és ízesítjük a babérlevéllel és sóval. Erős tüzön 5-6 percig,ekkor a babérlevelet kidobjuk, majd lassú tüzön készre főzzük.A tűzről levéve tejföllel besűrítjük, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombás burgonyaleves tejfelesen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook