Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombapüré leves recept

Gombapüré leves recept

A Gombapüré leves hozzávalói:
40 dkg bármilyen ehető gomba
1 fej vöröshagyma
1 késhegynyi őrölt bors
1 púpos kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 csapott evőkanál pirospaprika
1/2 cs. vagdalt zöldpetrezselyem v. szárított
1 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál étolaj
1 tojásból készített vajgaluska
csipet só


A Gombapüré leves elkészítési módja:
A gombát jól megmossuk, húsdarálón ledaráljuk, - a sárga- és fehér répát megpucoljuk, karikára vágjuk. A hagymát az olajon csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált gombát, a karikára vágott zöldségeket és addig dinszteljük, míg zsírjára nem sül. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, fűszerkeverékkel, - felengedjük vízzel és a zöldségek puhulásáig főzzük, majd beleszaggatjuk a vajgaluskát. Levesszük a tűzről, megszórjuk petrezselyem zölddel és elkeverjük benne a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, de vigyázva, mert a fűszerkeverék tartalmazza a szükséges sómennyiséget.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombapüré leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook