Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombaleves medvehagymás galuskával recept

Gombaleves medvehagymás galuskával recept

A Gombaleves medvehagymás galuskával hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
15 dkg csiperke gomba
2 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa

bors
1 teáskanál fűszerpaprika
kevés liszt
3 evőkanál olaj
petrezselyemzöld
A galuskához:
3-4 levél medvehagyma
1 tojás
1 evőkanál vaj vagy zsír
3 evőkanál búzadara



A Gombaleves medvehagymás galuskával elkészítési módja:
A hagymát apró kockára vágjuk és olajon párolni kezdjük, majd a gombát tisztítás után szeleteljük, a hagymához adjuk. Jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk a paprikával színezzük és felöntjük vízzel. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk és a leveshez adjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és szintén a leveshez adjuk. A galuskához a tojást a vajjal, sóval és a darával jól kikeverjük és hozzáadjuk az egészen apróra darabolt medvehagymaleveleket, majd hűtőbe tesszük 20 percre. Addigra a leves elkészül és lehet evőkanállal beleszaggatni a galuskákat. A galuska ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ha feljönnek a levesünk felszínére, akkor elkészült, lehet tálalni.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombaleves medvehagymás galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook